Apple отстранява някои неприятни проблеми в iOS 13

Apple отстранява някои неприятни проблеми в iOS 13

Apple пусна най-новата версия на iOS с номер 13.3.1, която включва поправките на два по-сериозни проблема в платформата. На първо място се отстранява възможността за заобикаляне на ограниченията в Communication Limits, която позволяваше на по-младите потребители с iPhone да добавят контакти, без да въвеждат паролата си за Screen Time.

За iPhone 11, iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max се добавя нова опция за изключване на проследяването на местоположението, което се осъществява от Ultra Wideband чипа U1. Миналият месец се оказа, че новите модели на Apple изискват данни за местоположението, дори потребителят да е забранил това. Тогава от компанията заявиха, че това е регулаторно изискване, но изглежда то може да бъде заобиколено с добавянето на новата опция.

Обновлението, както и това на iPadOS, включват и редица поправки за приложението за Mail, включително се отстранява възможността за зареждане на отдалечени изображения въпреки изключването им от потребителите. Освен това са премахнати проблеми във FaceTime, приложението Photos, CarPlay и бъг, който може да осуети получаването на известия през Wi-Fi.

За потребителите с HomePod е добавена поддръжка на индийски английски като гласова опция в Siri. Налични са и съответните нови версии на macOS, watchOS и tvOS, които включват незначителни промени.

Източник: Apple