Spotify Lite е с фокус към развиващите се страни

Spotify Lite е с фокус към развиващите се страни

Макар да е налична от миналата година, Spotify чак сега анонсира официално Lite версията на приложението си за Android, която е предназначена за потребителите с ограничени достъп до интернет и пространство за файлове. Spotify Lite е с размер от едва 10MB, при 100MB за стандартната версия, и разполага с възможност за следене и ограничаване на изразходваните мобилни данни.

Очаквано Spotify Lite може да работи с безплатната и платената опция на услугата, като включва някои от основните функционалности на стандартната програма. Сред тях са възможност за търсене на изпълнители, откриване на нова музика (Discover) и работа с плейлисти. Засега „олекотеното“ приложение е достъпно в 36 от развиващите се държави в регионите на Азия, Южна Америка, Близкия изток и Африка.

Чрез Spotify Lite компанията най-вероятно ще успее значително да разшири присъствието си в тези региони. Не е изключено с времето обхвата да се разшири и приложението да стане налично и в Европа. Междувременно през март компанията навлезе и на пазара в Индия, където вече има над 1 милион потребители. Някои от другите популярни приложения за Android с Lite версии са Facebook, Facebook Messenger, Tinder, Twitter и Skype.

Източник: Spotify

Оферти на деня