Spotify подготвя нови функционалности за приложението си за Android

Spotify подготвя нови функционалности за приложението си за Android

Spotify се кани да въведе интересни нови функционалности в мобилното приложение за Android. Това научаваме от Джейн Уонг, която е попаднала на тях в кода на приложението. На първо място това е таймер за заспиване (Sleep timer), който автоматично ще спира плейбека след определен период от време. Режимът ще е доста удобен за тези от вас, които обичат да заспиват на музика. Таймерът ще може да бъде настроен за 5, 10, 30, 45 или 60 минути, както и след свършване на актуалната песен.

Втората новост ще позволи споделянето на песни чрез сканирането на баркод под формата на звукова вълна. Тази функционалност носи името „Connect with friends” и ще е налична в настройките за свързване към други устройства. Чрез нея ще можете да сканирате код или да споделите код, с който да се свържете с други потребители и да добавяте песни от плейлистите си.

Третата функционалност ще подобри управлението на музикалния плейбек при използване на приложения за навигация като Waze, а скоро и Google Maps. Благодарение на нея ще бъде показвана информация за трафика по маршрута ви директно в приложението. Освен това контролите за управление ще са достъпни в Google Maps, което би премахнало нуждата от прехвърляне между приложенията. Тъй като това са функционалности открити в кода на софтуера, компанията все още ги тества и не е сигурно, че те ще бъдат въведени за всички потребители и кога ще стане това.

Оферти на деня