Станаха ясни част от софтуерните екстри на смартфона със сгъваем дисплей на Motorola

Станаха ясни част от софтуерните екстри на смартфона със сгъваем дисплей на Motorola

Говори се че, Motorola се кани възстанови култовата марка RAZR със своя първи смартфон със сгъваем дисплей. От XDA Developers са успели да се сдобият с информация за софтуера, която разкрива и част от екстрите на самия телефон. Устройството ще е с два отделни дисплея по подобие на Samsung Galaxy Fold. Интересното в случая е, че единият дисплей няма да дава пълен достъп до функционалността на операционната система. В сгънат вид новият модел на Motorola ще има по-ограничени възможности и потребителите ще могат да използват само определени приложения като Moto Display, Moto Actions и Moto Camera.

Препоръчани оферти

На дисплея ще има до шест различни плочки за бърз достъп до някои функционалности. За момента не е ясно дали потребителите ще могат да добавят още или да ги променят. В същото време при разгъване на смартфона малкият дисплей ще служи като тракпад. Поне за момента обаче тази функционалност ще е налична само в определени приложения като Google Chrome или за преглеждане на историята на последно отворените програми.

Извън това Motorola тестват опции като възможността Moto Display да показва часовник, мигащи нотификации и да служи за управление на възпроизвеждането на медийни файлове. Управлението на камерата ще се извършва от основния дисплей, от който ще бъдат активирани основни функционалности като снимане и зууумване. В същото време малкият дисплей ще може да изобразява часовник, който отброява секундите до снимка, а идеята е това да помогне при правенето на селфита. Eстествено трябва задължително да се има предвид, че софтуерът е все още в процес на разработка и до неговото финализиране могат да настъпят радикални промени.

Източник: XDA Developers