Стартира фестивал за късометражни филми, заснети с Huawei P30 Pro

Стартира фестивал за късометражни филми, заснети с Huawei P30 Pro

CineLibri е името на български филмов фестивал, в който се показват заглавия на базата на книги. Следващата инициатива на неговите организатори обаче е свързана с мобилните телефони и техните възможности за заснемане на видео. Тя се казва Huawei Smartphone Film Festival и, както става ясно от името й, е подкрепена от китайската компания. Нещо повече - всички участващи филми в този фестивал ще бъдат заснети с актуалния флагман P30 Pro. Как ще стане това?

На първо място всеки желаещ да се включи трябва да подготви сценарий (трийтмънт) със своята развита идея, който трябва да е с дължина не повече от 2 страници, и след това да го изпрати на huaweifilmfest@cinelibri.com заедно с биография. След това жури ще избере 10 идеи, чиито създатели ще получат Huawei P30 Pro за заснемане плюс съвети за работа с него. После участниците ще имат на разположение 1 месец, за да подадат завършените късометражни филми.

През това време участниците ще разполагат и с озвучителна техника, терен в центъра на София (при нужда), напътствия и съвети относно видеозаснемането. Всички детайли за инициативата може да се намерят в сайта atrakcia.bg. Подготвя се и финална церемония в Дома на киното, на която ще бъдат показани първите три филма. За техните създатели ще има по един Huawei P30 Pro плюс куп други бонуси.

Оферти на деня

  • На 13 юни в www.atrakcia.bg ще бъдат обявени 10-те допуснати до конкурсната програма участници. Те ще получат за временно ползване устройство Huawei P30 Pro, a на специален курс за видеография ще получат разяснение на пълната функционалност на телефона. Специалната церемонията по обявяване на тримата победители ще се състои в Дом на Киното. Там ще се прожектират и трите филма, достигнали до челната тройка. Добре замислено и страхотна идея. Дано да качат всички 10 филмчета в youtube, за да добием и ние представа защо точно тези 3-ма победители да избрали...
    Electronium
  • Интересна идея
    Kuzmanovv