Стипендия от “Ериксон Телекомюникейшънс България”

Еднократна едногодишна стипендия от “Ериксон” получава студент от Факултета по комуникационна техника и технологии на Техническия университет в София. Това обяви инж. Васил Ботушаров, изпълнителен директор на “Ериксон Телекомюникейшънс България”, на специализирана презентация по повод годишния празник на факултета.

“За нас е чест да подпомогнем студент на Техническия университет, още повече че повечето от хората в “Ериксон Телекъмюникейшънс България” ЕООД са негови възпитаници с изключително висока квалификация”, каза инж. Васил Ботушаров. “В рамките на подписаното петгодишно споразумение за съвместна работа между компанията и Факултета по комуникационна техника и технологии на Техническия университет – София, ние спонсорираме редица мероприятия, свързани с цялостната дейност на университета”, допълни инж. Ботушаров.

Инж. Антон Тенев, продуктов мениджър на “Ериксон Телекъмюникейшънс България” ЕООД, представи т.нар. “Мобилен офис”. Това е пакет от софтуерни продукти, който дава възможност на всички служители на една компания от всяко място и по всяко време да осъществяват комуникации както помежду си, така и с всички абонати извън фирмената телекомуникационна система. Решението е изключително финансово изгодно, тъй като отпада необходимостта от наличие на фиксирани или DECT апарати.