Street Fighter IV ще се появи в първите HD смартфони на LG

Street Fighter IV  ще се появи в първите HD смартфони на LG
Ако си падате по игрите на CAPCOM, и особено по заглавията от серията Street Fighter, няма начин следният факт да не ви зарадва. LG обяви, че е подписала споразумение с легендарната японска компания, което дава на корейците ексклузивни права в продължение на 3 месеца за играта Street Fighter IV за Android. Става дума за първия смартфон с HD екран на LG, чиято премиера компанията вече подготвя. Серията Street Fighter започва съществуването си през 1987 г. и макар че има версии за разнообразни платформи и конзоли, досега не е била предлагана за Android. Очаква се заглавието да се появи в магазина за приложения на LG през последното тримесечие на годината - най-вероятно тогава ще видим и първият смартфон с HD екран на корейците.

Наскоро LG обяви, че нейният нов AH-IPS екран е получил престижно отличие от сертифициращата компания Intertek. В тестовете панелът е бил сравнен със Super AMOLED панела на Samsung Galaxy S II, а резултатът със сигурност е повод за гордост за LG. Разработката все още не е представена официално, но в техническите й характеристики влизат диагонал 4,5" и резолюция 1280 х 720 пиксела, което му осигурява пикселна гъстота от 329 ppi.

За сравнение Super AMOLED панелът на Galaxy S II е с диагонал 4,3" и осигурява WVGA (480 х 800 пиксела) резолюция при пикселна гъстота 217 ppi. Предложението на LG е било отличено и по отношение на точността на цветопредаването и консумацията на енергия. В първия тест дисплеят на LG е постигнал резултат 0.012, а Super AMOLED панелът е отчел 0.037 - колкото по-малка е стойността, толкова и цветопредаването е по-точно. По отношение на консумираната енергия AH-IPS екранът е консумирал 624mW, докато Super AMOLED е харчил 1130mW.

http://www.koreanewswire.co.kr/?job=news&no=570909