Стрийминг услугата за игри GeForce Now достигна iOS през Safari

Стрийминг услугата за игри GeForce Now достигна iOS през Safari

Наскоро писахме, че играта Fortnite ще се завърне в устройствата с iOS като част от стрийминг услугата за игри GeForce Now на Nvidia. Вече имаме официално потвърждение на това със старта на бета версията на услугата за iOS, която работи през браузъра Safari. Nvidia посочва, че работи с Epic Games за подобряване на управлението на играта чрез сензорния екран, което ще забави малко предлагането й в услугата.

Чрез ползване на Safari Nvidia ще заобиколи ограниченията, които Apple поставя пред работата на стрийминг услугите за игри, които се разпространяват през App Store. Компанията изисква всяко достъпно през тях заглавие да преминава през процес на одобрение, което очевидно не е лесно осъществимо с подобни услуги, които предлагат десетки игри. Освен това при разпространение през App Store Applе прибира процент от генерираните продажби.

Засега в GeForce Now са налични няколко игри, които могат да се играят с iPhone и iPad докато текат тестовете. Сред тях са Trials Rising, Runescape, Elite Dangerous, Poker Club, Bridge Constructor: The Walking Dead и Bee Simulator. Услугата е достъпна безплатно, но в този случай игровите сесии са ограничени до 1 часа. Платените опции премахват ограничението и осигуряват достъп до RTX.

Източник: NVIDIA


Втора употреба с гаранция