Стрийминг звездата Ninja смени Twitch с Mixer

Стрийминг звездата Ninja смени Twitch с Mixer

Популярната стрийминг услуга Twitch загуби една от най-големите си звезди за сметка на конкурентно предложение на Microsoft. Става дума за Тайлър Блевинс, познат на феновете като Ninja, който имаше 14.7 милиона последователи в Twitch и главно предаваше видео от играта Fortnite. Отсега нататък той ще прави това в предложението на Microsoft Mixer, което беше закупено от компанията още през 2016 (тогава се казваше Beam), но изпитваше трудности в привличането на потребители в конкуренция с Twitch и YouTube Gaming.

В краткото видео с анонса Ninja посочва, че отдавна е искал да сподели новината, и обещава на феновете, че неговите стриймове ще са същите, което означава, че пак ще са фокусирани върху Fortnite. Засега финансовите измерения на сделката не са известни, но освен че ще предава ексклузивно през Mixer, Ninja ще промотира услугата на събитията, в които участва.

Със сигурност става дума за много пари, защото в пиков месец Блевис успяваше да заработи 500 000 долара в Twitch. Промяната сигурно ще раздели феновете, но Ninja има вярна група почитатели, които ще го последват независимо от платформата. В същото време излизането му от Twitch ще освободи място за други стриймъри. Към момента на писане на този текст над 222 000 потребители вече следват Ninja в Mixer.


Оферти на деня

 • Съгласен съм. Но тук не го виждам. Twitch са доминиращи. Все едно Bing да измести Гугъл.
  tzincbg
 • -
  npet
 • Ninja си е направил сметката - щом е оставил 500К на месец представи си колко са му платили MS. Нинджа да си в днешно време ;)
  board
 • Който се е хванал с MS, не е оцелял. Ninja си е направил сметката - щом е оставил 500К на месец представи си колко са му платили MS.
  chilko
 • https://www.gamespot.com/forums/system-wars-314159282/list-of-devsfranchises-microsoft-ruined-28509639/
  https://www.extremetech.com/mobile/232697-microsoft-cuts-nearly-3000-jobs-to-complete-its-destruction-of-nokia
  tzincbg
 • -
  npet
 • Който се е хванал с MS, не е оцелял.
  tzincbg