Таблетът Huawei MediaPad M5 lite вече се предлага и в България

На българския пазар вече може да се намери и най-новия таблет на Huawei – MediaPad M5 lite. Устройството беше представено без много шум от страна на китайската компания в края на септември и две седмици по-късно вече е на пазар, което е добра новина за търсещите нов таблет. Джаджата предлага 10.1 дисплей с резолюция 1920х1200 пиксела (224 ppi) и технология за подобряване на изображението ClariVu 5.0 и разчита на осемядрен чипсет Kirin 659 в комбинация с 3/4GB RAM и 32/64GB разширяема памет (засега не е ясно която версия ще се предлага в България).

Подобно на своя по-скъп събрат MediaPad M5 и новото устройство осигурява четири високоговорителя с настройване от harman/kardon и технология Huawei Histen 5.0 за 3D звук, така че очакваме да осигури впечатляващо звучене. Таблетът е комбиниран и със стилус M-Pen lite, който отчита до 2048 степени на натиск. Моделът използва Android 8.0 с интерфейс EMUI 8.0 и има метален корпус, а върху дисплея е поставено 2.5D стъкло за премиум усещане.

Huawei MediaPad M5 lite има две камери с резолюция 8МР, жак за слушалки (такъв няма в по-скъпия MediaPad M5) и батерия с капацитет 7500 mAh, която може да се зареди бързо. От съобщението на Huawei става ясно, че устройството вече се предлага в търговската мрежа на Технополис, а през втората половина на месеца ще се появи и в предложенията на Telenor и A1 и в търговската мрежа на Поликомп.