Android 9 Pie за Galaxy Note9 ще предлoжи обновен интерфейс

Разработчиците от XDA Developers са успели да се сдобият с ранна версия на Android 9 Pie за Samsung Galaxy Note9. Най-интересното в случая естествено са промените по интерфейса Samsung Experience. Потребителите ще получат версия 10, която е сериозно променена. По-рано в интернет се бяха появили и варианти на Samsung Experience за Galaxy S9 и Galaxy S9+. Samsung Experience 10 вече използва тъмна прозрачна тема за бързите настройки и нотификациите и приложението с настройки. Самите нотификации са прозрачни и по-тъмни, докато бързите настройки заемат целия екран.

Заключващият екран има нов часовник, който е по-голям като размер от досегашния. Той е наличен и в Always On екрана. Промени има и по визуализацията на приложенията на заключващия екран. Стартовото меню също е претърпяло редизайн. Иконките за приложенията са по-големи, а някои от тях са изцяло променени, като това важи за програмите на Samsung. Приложението за системни настройки е с унифицирана визия с останалата част от интерфейса и показва бели и сиви карти на черен фон. Използването на тъмната тема пък променя цвета на белите карти на сив. Android 9 Pie естествено носи със себе си промени и по другите приложения.

Камерата също се е сдобила с изцяло нов интерфейс, а различните режими на снимане вече са в долната част. AR емоджитата пък са преместени в горната част на интерфейса заедно с Bixby Vision. Промени има и в изгледа на Samsung Messages, както и на приложението за e-mail. Интересното е, че Bixby Reminders примерно има пурпурен цвят на мястото на досегашното синьо, а в календара има голямо поле с месеца и годината. Часовникът от своя страна се е сдобил с изцяло черен интерфейс. Повече снимки има в сайта на XDA Developers, но засега все още не знаем кога ще започне разпространението на ъпдейта.

Източник: XDA Developers

  • Чакам го с нетърпение. Бях сложил един РОМ Pie на note 7, но не работеше добре. Сега предполагам ще портнат нещо стабилно :|
    Legolaself01
  • С такова разнообразие на различни апове, лоунчъри и хиляди настройки, не мисля, че има каквито и да е проблеми с промените в интерфейса. Из маркета има десетки безплатни (при това с пъти по-висока функционалност) приложения, пакети с икони, теми и други оптимизации. Кой ще ти използва календар на Самсунг или калкулатор, като има стотици пъти по-добри с интеграции, напомняния, отметки и какво ли още не. Още от 7-7.1 интерфейсът в цялата индустрия стана почти уеднаквен и, дали ще въведат някоя по-тъмна тема или ще преместят някоя отметка в друго меню или доизменят иконите малко, всичко е едно и също. Аз затова и си използвам персонализации за всичко.
    MEnergy
  • Този интерфейс изобщо не ми грабва окото. Навигационните бутони са зле, традиционния за Samsung Experience шрифт липсва и widget-а за времето мяза много на LG. Ако направят всичко да изглежда като Bixby 2.0 в Note 9, ще го призная за най-грозния интерфейс някога и няма повече да си взема телефон от тях. Според мен трябва да е като Samsung Experience 9/9.5, обаче с много леки промени.
    Dubspace