Таблетът Lenovo Yoga A12 е предназначен за продуктивност

Таблетът Lenovo Yoga A12 е предназначен за продуктивност

Lenovo представи официално таблета Yoga A12, който напомня на Yoga Book и в края на януари се появи в сайта на Amazon. Устройството всъщност прилича повече на лаптоп с неговата плоска Halo клавиатура и според компанията е насочено към потребителите, които не са ползвали други изчислителни платформи освен Android, и това важи с особена сила за развиващите се пазари. За разлика от Yoga Book новият Yoga A12 не разполага с писалка и има по-скромен хардуер, което показва и ниската му цена, а освен това ще се предлага само с Android.

По отношение на техническите характеристики откриваме процесор Intel Atom x5, 12,2” дисплей с резолюция 1280 x 800 пиксела и покритие против отблясъци, 2GB RAM, 32GB разширяема памет, стерео говорители с Dolby Atmos и батерия за 13 часа на автономна работа. В най-тънката си част Yoga A12 е с дебелина 5,4 мм, а теглото му е под 1 килограм, което го прави удобен за пренасяне. Както подсказва името, откриваме и познатия от серията Yoga механизъм за трансформиране на корпуса, който позволява ползването на устройството в няколко различни режима.

Що се отнася до възможностите за продуктивност, Lenovo посочва, че на разположение са над 2 милиона приложения за Android, а направените от компанията промени в интерфейса улесняват многозадачната работа. На свой ред клавиатурата Halo е снабдена със система с изкуствен интелект за адаптиране към стила на писане на потребителя, функция за предсказващо въвеждане и вибрация за осигуряване на обратна връзка при докосване на плоската повърхност. Продажбите на Lenovo Yoga A12 в Щатите започват на 8 февруари на цена 299 долара.

Източник: Lenovo

  • Казваш, че ако не е iПръчка не може да си креативен и продуктивен... Мдаам, заблудени и закостеняли фенове като коне с капаци без да се огледат как другите ОС са се развили докато те са "спали"... (woo)
    PoceH_BS
  • Работа с Офис пакет, видео мониторинг, фоторедакция, видео редакция...
    obje