Таблетът Huawei MatePad Pro е с отвор в екрана

Таблетът Huawei MatePad Pro е с отвор в екрана

От известно време знаем, че Huawei подготвя таблет с отвор в екрана за предната камера, а сега той вече е реалност. Моделът MatePad Pro е позициониран във високия клас и предлага AMOLED екран с диагонал 10.8 инча, резолюция 2560 x 1600 пиксела и съотношение на страните 16:10. Благодарение на това, че 8-мегапикселовата селфи камера е поставена в отвор, устройството има рамки с дебелина 4.9 мм и постига 90% съотношение екран-корпус.

Таблетът разполага с актуалния чипсет Kirin 990, 6/8GB RAM, 128/256GB памет за файлове и батерия с капацитет 7250 mAh и технологии за бързо жично и безжично зареждане при съответно 40W и 15W. Поддържа се и двупосочно безжично зареждане. Устройството ще се предлага в Wi-Fi и LTE варианти, а звуковата му система се състои от четири говорителя.

Сред останалите му характеристики са още 13-мегапикселова основна камера, писалката M-Pen и Android 10 с EMUI 10, но липсват услугите и приложенията на Google. MatePad Pro разполага с режим за работа като лаптоп, който включва системен интерфейс, близък до този на компютрите.

Продажбите на MatePad Pro в Китай започват на 12 декември в черен, зелен, бял и оранжев цвят. Цените стартират от 3299 юана (426 евро) за Wi-Fi варианта с конфигурация на паметта 6GB RAM + 128GB и достигат до 4499 юана (581 евро) за LTE версията с 8GB + 256GB. На този етап не е ясно дали устройството ще се появи извън Китай.

Източник: Huawei

Оферти на деня

  • В Китай така се процедира, там не схващат идеята за авторско право. Иначе таблета го пуснаха уж да се конкурира с tab s6 и този на Apple,но смешното е, че няма как да се случи. Таблета ще се продава само в Китай, докато продуктите на Samsung и Apple се продават навсякъде.
    Say10
  • тия хуявейци нямат срам.. защо не му викат ipad, а го преименуват.
    IPS_IPS
  • Имам Huawei mediapad m6 10.8 - Уникален. И този ще е убиец!.
    power v12