Патент на Sony показва промените в контролера за PlayStation 5

Патент на Sony показва промените в контролера за PlayStation 5

Подадена от Sony заявка в японската патентна служба разкрива някои от потенциалните промени в следващото издание на контролера DualShock, което ще излезе с PlayStation 5 догодина. Аксесоарът, който вероятно ще се казва DualShock 5, прилича много на актуалния DualShock 4, но се забелязват и някои малки промени. Така например виждаме USB-C порт за зареждане и вероятно нов микрофон в долната част на предния панел.

Схемите показват, че лентата с подсветка от предната част на контролера липсва - тази добавка няма особено значение в DualShock 4, но се ползва от някои VR игри за отчитане за позицията на контролера. Засега не е ясно дали лентата ще изчезне в DS5, но ако това стане, ще е интересно да разберем как ще се гарантира обратната съвместимост на игрите, разчитащи на добавката.

Схемите показват и наличието на малко по-големи спусъци, но това може да е свързано с новата технология в тях. Наскоро Sony разкри, че спусъците ще бъдат адаптивни и ще осигурят подобрена обратна връзка, а разработчиците ще могат да променят тяхното съпротивление за осигуряване на различни усещания.

Източник: Venture Beat

Оферти на деня