MIUI 11 може да изглежда така

MIUI 11 може да изглежда така

За разлика от повечето производители със собствен графичен интерфейс за Android, Xiaomi не обвързва неговата версия с тази на операционната система. В актуалната си версия MIUI 10 е наличен за доста устройства, като в зависимост от модела е базиран на Android 7 Nougat, Android 8 Oreo или Android 9 Pie.

По-рано през годината от компанията обявиха, че вече разработват новата версия на обвивката MIUI 11, с която ще бъдат въведени няколко основни новости, сред които тъмен режим за цялата система, ултра режим за пестене на енергия и др. Интересно е, че те вече са достъпни и в MIUI 10, а благодарение на изтичане на MIUI 11 към ограничен брой устройства научаваме и за други екстри, които ще бъдат добавени към интерфейса.

Сред очакваните промени е нов стил на иконите, които са по-цветни, но не са с уеднаквени форми и размери като тези в чистата версия на Android 10. Дизайнерите са използвали повече празни пространства в бяло и плътен текст, а в една от снимките се виждат редица системни приложения с новия дизайн, както и текст свързан с предстоящия Xiaomi Mi 9 Pro 5G. По отношение на функционалностите MIUI 11 ще разполага с възможност за споделяне на файлове между различни устройства, разработка на Xiaomi, OPPO и Vivo.

Заедно с това Always on Display режимът ще сменя автоматично цвета на визуализирания текст с пет различни шаблона, които се заменят при активиране на екрана. В допълнение светлинният ефект ще варира в зависимост от местоположението, като ще е обвързан с изгрева/залеза и ще са налични допълнителни опции за персонализиране. Ще бъдат добавени и функционалност на име „динамични звуци“ (dynamic sounds), ново приложение Xiaomi Community, нов дизайн на мениджъра на файлове и др.

Източник: XDA Developers

Оферти на деня

  • Само да си оправят Нокиа агресивното пестене на батерия на някои модели, което убива вайбър и др... Доколкото разбрах при ъпдейтнатите до 9-ка вече е спряно.
    AVKansazov
  • Още малко трябва да се подобри select and copy, За да стане добро като в чистия Андроид, да не прескача изведнъж като при киткат и по-стари, иначе интерфейсът е най-доброто от Apple и Android в едно, жалко само за лъжите за някои евтини телефони като Redmi Note 5a, че ще имат поне Андроид 8, но нямат. И защо лъжат въобще, не знам, китайска му работа, и без това е прието, че изгодните модели може и да не получат следващ Андроид. Засега само нокиа си ъпдейтва евтините и то удължено - 3 версии напред. Другите най-много една. Само да си оправят Нокиа агресивното пестене на батерия на някои модели, което убива вайбър и др и да разрешат отключване и руутване без скъпи хакерски услуги.
    tzincbg