TCL подготвя няколко смартфона със своята марка, включително със сгъваем дисплей

TCL подготвя няколко смартфона със своята марка, включително със сгъваем дисплей

Компанията TCL Communication, която произвежда смартфоните с марките Alcatel и BlackBerry, подготвя няколко модела и със собствения си бранд, като първият от тях – T1 може да дебютира още по време на изложението IFA. Информацията е на Ивън Блас (@evleaks), който споделя пътната карта за предстоящите устройства на компанията, както и част от параметрите на T1.

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Очаква се моделът да предложи екран с диагонал 6.5-инча, резолюция Full HD+ и отвор за предната камера (24MP). Сред останалите му параметри са чипсет Snapdragon 675, 6GB RAM, 128GB вградена памет за файлове и батерия с капацитет 3820 mAh с поддръжка за технология за бързо зареждане. Основната камера ще е тройна (48MP + 16MP + 2MP), а освен това ще са налични четец на отпечатъци на гърба и Android 9 Pie с интерфейс TCL UI и очаквано обновление до Android Q.

През първото тримесечие на 2020 компанията ще представи T1 Pro, който ще разполага с извит AMOLED дисплей и четворна основна камера, а към средата на годината ще се появят и 5G версии на двете устройства. Първият смартфон със сгъваем екран на компанията FLEXTAB би трябвало да се появи през третото тримесечие на 2020, но засега не е налична допълнителна информация за него.