Скоро игрите за Android ще бъдат защитени срещу копиране от Denuvo

Скоро игрите за Android ще бъдат защитени срещу копиране от Denuvo

Ако се забавлявате с компютърни игри, сигурно сте чували името Denuvo, защото технологията зад него се ползва често за предотвратяване на неоторизираното копиране и предотвратяване на софтуерното пиратство. Това обикновено работи в първите седмици след излизане на дадена игра, а след това хакерите успяват да преодолеят защитата.

Въпреки това Denuvo не се харесва особено на хората, които купуват игрите си, защото според тях решението забавя зареждането на софтуера и натоварва компютрите им. Скоро обаче Denuvo ще достигне и до игрите за Аndroid под формата на технологията Mobile Game Protection, която беше обявена от компанията-майка Irdeto по време на изложението gamescom в Кьолн.

Според официалното съобщение решението ще попречи на хакерите да дебъгват, да правят обратно инженерство и да променят игрите, като не е нужно да бъде добавено в изходния код, а се включва във финалния APK файл без никакви усилия от страна на разработчиците. Те ще могат дори да направят профил на играта преди да включат защитата, за да видят на какви атаки е уязвима.

Според Denuvo Mobile Game Protection ще има минимално въздействие върху геймплея. Няма съмнение, че пиратството е голям проблем за Android и вече не е трудно да се намерят такива версии на почти всички приложения и игри за платформата. Това се улеснява и от възможността за инсталиране външни приложения - нещо, което не е възможно в iOS.

Източник: Irdeto

Оферти на деня

  • То колко платени игри останаха в Андроид, че да се защитатват от хакване? Впечатлението ми е, че почти всички минаха на модела да ти дадат играта безплатно, а след като се зарибиш, да ти продават добавки. И по този модел със сигурност печелят много повече.
    board
  • Аха, колкото са защитени и на Windows :D
    ex_bg