TechCrunch: Android ще замени Symbian в телефоните на Vertu

TechCrunch: Android ще замени Symbian в телефоните на Vertu
Днес Nokia обяви, че сделката по продажбата на 90% от Vertu на инвестиционния фонд EQT VI е приключила. Както писахме през юни, финландците запазват 10% от компанията. Междувременно обаче от TechCrunch ни поднасят интересна информация за Vertu при новите собственици. Според източници на сайта компанията за луксозни телефони ще бъде поверена на Анси Ваньоки, който има стаж от 20 години в Nokia. Ако си спомняте той напусна скоро след като борда на директорите на Nokia избра Стивън Илъп за неин шеф. От TechCrunch пишат още, че новите телефони на Vertu ще работят с Android, а не с Windows Phone 8. Досега устройствата разчитаха на Symbian.

http://techcrunch.com/2012/10/12/source-former-nokia-vet-assni-vanjoki-will-be-ceo-of-eqt-owned-vertu-android-to-replace-symbian/

 • [Quote]какъв ти е проблема с андроид[/Quote]:D:D Ами проблема му е,че е като блондинка-пълен е до гърлото;) То не мой само да натискаш по екрана,то трябва и да се замислиш;)
  rado243
 • Нищо лично ама, какъв ти е проблема с андроид, че на всяка една тема свързана с андроид само сипваш? Като излязоха десетките проблеми в новия айфон нищо не казваш нали? Просто те е яд, че аз си ръчкам S3-та и се кефя на благинките а ти си ръчкаш заспалия айфон, където всичко става с десетки условия и триста клизми.
  Ванката
 • Някой не си е пил хапчетата... отново.(coffee)
  fintaraBG
 • Завиждаш, че не са избрали iOS ли? Опс забравих то нямат такава възможност... [Quote]Скъп телефон с отворена операционна система, ела кумчо изяж ме![/Quote] Това колкото и пъти да го прочетох не разбрах смисъла му. Искаш да кажеш, че като го хакнат ще започнат лека полека да го крадат физически ли? хахахахха
  nmnikolov