Технологията Nokia PureView скоро ще достигне и до Windows Phone

Технологията Nokia PureView скоро ще достигне и до Windows Phone
Nokia успя да изненада всички с представянето на смартфона 808 PureView, в който е поместен сензор с безпрецедентни за мобилно устройство размери и резолюция. Мнозина обаче си зададоха въпроса защо телефона работи със Symbian, а не с Windows Phone. Финландската компания заяви, че разработката на устройството е продължила 5 години и не е имала друга опция за операционна система, но ни успокои, че технологията ще достигне и до други от продуктите й и по-точно тези в серията Lumia.

Nokia уточнява, че името PureView не гарантира, че продуктите, които ще го носят ще имат 41МР сензор. Модела 808 PureView е по-скоро изключение, заради възможностите на Symbian да поддържа толкова голям сензор. По-реалистично е устройствата с Windows Phone да имат сензор с резолюция около 21МР, което пак ще е впечатляващо постижение на фона на сегашните камерафони. Разбира се става дума за Windows Phone 8 или Apollo, чиято пазарна премиера се очаква тази есен, а според слуховете Microsoft ще я представи през юни. В тази версия ще са направени сериозни промени и по отношение на камерата, което ще позволи на Nokia да добави технологията PureView. Вече нямаме търпение.

http://recombu.com/news/nokia-pureview-symbian-now-windows-phone-tomorrow_M17805.html

  • Ако ще правят римейк със WP, то тогава трябва да го направят модерен и да минава характеристиките на 808 PureView : Super AMOLED поне 4.2 инча дисплей Gorilla Glass 2, 1GB RAM памет, Bluetooth 4.0, Втората камера да бъде 1,3 MP, 1,4 GHz двуядрен процесор и батерия поне 2000 mAH. Според мен това ще бъде наистина хубав телефон достоен да бъде наследник на 808 PureView :) ;) (yes)
    drebenc