Телефоните на Jolla с MeeGo ще поддържат и приложения за Android

Телефоните на Jolla с MeeGo ще поддържат и приложения за Android
Jolla е финландска компания, която възнамерява да продължи работата по платформата MeeGo и я използва в свои мобилни телефони, първият от които очакваме да видим до края на годината. Един от основните проблеми пред тази инициатива е малката екосистема около платформата, която не осигурява достатъчен избор от мобилни приложения. Jolla обаче има решение на това - от интервю на финландското издание 3T с шефа на компанията Юси Хурмола става ясно, че телефоните на Jolla ще поддържат разнообразни приложения - HTML5, написани с Qt и дори такива за Android. Това ще стане чрез технология от OpenMobile, добавяща допълнителен слой на софтуерна съвместимост.

Според Хурмола платформата ще има много по-модерен интерфейс от този на Android и iPhone, който е останал относително статичен през последните 5 години. От интервюто разбираме и това, че първото устройство ще е с дисплей с диагонал по-голям от 3,5".

Интересно ще бъде да видим до каква степен ще е осигурена съвместимост с Android. RIM осигурява подобна възможност за таблета PlayBook, но по различни причини засега тя не успя да помогне съществено за популяризирането му.

http://www.arcticstartup.com/2012/08/20/jolla-mobile-app-ecosystem

  • Най на края , по добра новина от тази само здраве(beer)(beer)(beer)(beer)(beer)(beer)(beer)(beer)(beer)(beer)
    evir