Телефоните на Nokia с Windows Phone идват с Nokia Maps

Телефоните на Nokia с Windows Phone идват с Nokia Maps
Едно от приложенията, с които Nokia ще се опита да спечели потребителите за първите й телефони с Windows Phone, е добавената към тях версия на Nokia Maps. Това е едно от най-интересните предложения не само от Nokia, но и изобщо сред производителите на телефони, тъй като осигурява безплатна навигация с гласови указания в целия свят. Освен това не изисква връзка с интернет, за да работи, тъй като картите се запазват в телефона. Добрата новина е, че феновете на тази екстра в телефоните със Symbian на Nokia ще могат да я използват и в устройствата на компанията с новата платформа. Очакваме премиерата на Nokia Maps да се състои на Nokia World в края на месеца, когато ще бъдат представени и първите телефони с Windows Phone на Nokia, но за тестови цели приложението вече има запазено място в Marketplace, което пък е възможност предварително да видим няколко екранни изображения от интерфейса му. От описанието разбираме, че софтуерът ще осигурява възможност за навигация с указания за придвижване с автомобилен или обществен транспорт или пък пеша.

Преди дни се появиха и някои детайли за един от първите телефони с WP на Nokia, които идват от маркетингови материали на T-Mobile. От тях се потвърждава информацията, че моделът, който познаваме като SeaRay, ще има дизайн подобен на този на Nokia N9. Освен това разбираме, че ще разполага с 3,7" AMOLED екран, който подобно на N9 ще е покрит с извито стъкло - най-вероятно Gorilla. В описанието е посочено добавянето на навигация с 3D карти и гласови указания и не е изключено да става дума именно за Nokia Maps. В сайта The Nokia Blog се появи друго изображение на Nokia SeaRay, но неговата достоверност все още не е съвсем сигурна дори и заради това, че името е кодовото название на телефона и не е ясно под какво име ще достигне до пазара. Другите вероятни характеристики на устройството включват дисплей от типа ClearBlack, 8МР камера с автофокус и оптика Carl Zeiss, 16GB вградена памет и процесор с работна честота 1.4GHz.

Премиерата на поне един телефон с WP по време на Nokia World е повече от сигурна, но освен това е твърде вероятно компанията да покаже и други устройства с платформата. Едно от тях може да е Nokia Sabre (името беше потвърдено от Microsoft Канада), а слуховете твърдят, че ще разполага с ClearBlack дисплей, възможност за смяна на задния панел, 3,7" LCD екран, 8GB вградена памет, 5МР камера с автофокус и отново процесор с работна честота 1.4GHz. Освен това се споменава и името на друг смартфон с WP на Nokia. Очакванията са Nokia Ace да има с 4,3" AMOLED ClearBlack дисплей, 8МР камера с автофокус и оптика Carl Zeiss, 16GB вградена памет, процесор с работна честота 1.4GHz и батерия с капацитет 1800 mAh.

http://www.istartedsomething.com/20111002/nokia-maps-for-windows-phone-7-marketplace-listing-screenshots-revealed/

 • айде най-после то стана епопея докато се роди телефона
  purko1
 • Искам да попитам как седи въпроса при WM? Ползвал съм Симбиан , а сега ползвам iOS. Вярно ли е , че да пратиш файл през блутут е баси гимнастиката? Има ли доста приложения за WM?
  S1Kill3R
 • [Quote]Когато е новина за NOkia, винаги статията е написана както трябва и има много снимки. (yes) [/Quote] Не знам какво имаш предвид под "написана както трябва", но автора все още не се е научил как се слагат хиперлинкове...
  Parmenion
 • Сравнително ниската цена е примоционална и се дължи на комбинация от субсидия и контролирана от M$ крайна клиентска цена. Нали се сещате, че производителя не е доволен и се навива на, такива сделки е единствено когато е осъден за използване на интерфеис за въвеждане с мишка дизаин на иконки и други велики патенти от преди Балканската война.
  A4i
 • Най-неустоимото ще е цената обаче. :)
  makeno
 • Става все по интересно, надявам се наистина да направят супер телефон достоен конкурент на Андроид.(yes)
  Beчния
 • Другите производители само с изнудване и рекет се съгласяват да използват WP7 и обикновено правят само по един модел, колкото MS да спре да ги съди за интелектуална собственост от 1912 година. Много ще е хубава тази ОС, няма що!
  A4i
 • Когато е новина за NOkia, винаги статията е написана както трябва и има много снимки. (yes)
  vladovn
 • И аз чакам с нетърпение предложенията на Nokia с Windows phone 7. Така и до момента няма Андроид телефон с наистина хубава камера,като на Nokia N8 например!!!
  milen888
 • Пу да съм първият взел си Нокия с ВинФоне7. Качествен хардуер с качествен софтуер!
  InLine