Telenor дари 50 смартфона CAT S52 на софийски медици

Telenor дари 50 смартфона CAT S52 на софийски медици

Telenor обяви, че е дарила 50 смартфона CAT S52 на медици от Военномедицинска академия, УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ и Центъра за спешна медицинска помощ София. Изборът на устройството не е случаен, защото то е проектирано за здравина и може да се почиства многократно със сапун, дезинфектанти, белина и алкохол, без това да повлияе на работата му.

Почистването на телефоните е особено важно и за медиците в лечебните заведения, работещи на предна линия в борбата с коронавируса, защото те са сред най-застрашените по време на пандемията. През март компанията дари близо 200 000 лв. за оборудване за новото интензивно отделение на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, а в началото на май осигури 50 000 предпазни маски тип N95 на Министерството на здравеопазването за близо 500 000 лв.

CAT S52 разполага с 5.65" дисплей, който е покрит от стъкло Gorilla Glass 6. Моделът е с метална рамка и подсилен гръб, които му позволяват да издържи на падания от 1.5 м върху бетон, а освен това покрива изискванията на сертификата за прахо- и водоустойчивост IP68 (30 минути на дълбочина до 1.5 метра). Телефонът ползва осемядрен чипсет MediaTek и предлага 4GB RAM и 64GB разширяема памет, а батерията е с капацитет 3100 mAh.

Препоръчани оферти