Telenor отчита ръст на приходите и печалбата

Telenor разкри някои детайли за финансовото си представяне през третото тримесечие на годината, но засега нямаме достъп до пълните резултати, защото новият собственик PPF Group е частна компания и няма задължението да ги публикува. Според изнесените от Telenor данни, приходите на компанията за периода са достигнали 187 милиона лева, което се дължи на ръста в средния приход на потребител (ARPU) до 15.30 лв.

Приходите от продажби на устройства също са допринесли за увеличението на общите приходи заради търсенето на модели от висок клас. Телекомът отчита и 76 милиона лева печалба преди данъци, лихви и амортизации (EBITDA). Към края на тримесечието общият брой на клиентите на Telenor е бил 3.163 милиона, като 23% тях ползват предплатени услуги. Telenor посочва, че по-малко от шест месеца от старта на предлагането на технологията VoLTE през нея вече се осъществява над 5% от общия гласов трафик.

  • Ама да си ги сложат тези планове там, където слънце не огрява. Има книги за четене по пътя, вестници...YouTube клипове, кеширани през wifi. Колкото и да натискат, българинът просто няма откъде да им плати преминаването към 5g и IOT. По-скоро ще си свие потреблението. За нови технологии ще трябва да мислят за кражба от данъци някаква.
    tzincbg
  • Тарифните планове са меко казани смешни вдигнаха малко таксата на месец а намалиха чувствително предлаганите мегабайти
    NIkolay Nuk
  • При положение ,че другите не предлагат оферти за пренос за една услуга например е на кантар положението,става така че че се възпрепятства движението на клиенти между операторите,преносимостта на номерата и тн
    purko1