Telenor ще въведе система за ранно предупреждение за бедствия и аварии

Telenor ще въведе система за ранно предупреждение за бедствия и аварии

До два месеца Telenor ще е готова с разработката на техническо решение, което ще позволи на службите на Министерството на вътрешните работи да изпращат ранни предупреждения на населението в случаи на природни бедствия и аварии. Технологията се разработва с експертите на Министерството на вътрешните работи (МВР) и ще даде възможност на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" да изпраща съобщения на абонатите на оператора в засегнатите райони.

Те ще съдържат полезна информация като например известия за очаквани бедствия, необходимост от евакуация, инструкции за действие в дадена ситуация, начини за връзка с кризисни центрове и щабове и др. Услугата ще бъде напълно безплатна и ще е налична за всички мобилни устройства, които поддържат функцията cell broadcast, а съобщенията ще бъдат на кирилица. Повече информация за ползването на разработката очакваме при въвеждането й в експлоатация.


Втора употреба с гаранция

  • Какво стана с въпросната услуга? Няма никаква информация за нея, да не са се отказали?
    kom6ito
  • Това може да спаси и човешки животи, например за земетресение, пожар, евакуация на населението, терористична атака... Така в Япония бяха предупредени за цунами например. Няма да е лошо и другите операторижда го въведат. Това е и европейска практика.
    Paffkata™
  • Ако си беше дал труда да прочетеш новината щеше да знаеш, че пишеш... Ами, глупости, ще ме прощаваш. [Quote]...ще даде възможност на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" да изпраща съобщения на абонатите на оператора в ЗАСЕГНАТИТЕ райони.[/Quote] И да, ако се напънеш да проучиш какво е cell broadcast, щеше да знаеш, че можеш да го изключиш. Но това, вероятно, няма да е много умно, ако се позамислиш.
    samoznai
  • Ето потвърждение, че Теленор внимателно чете този форум. Нали наскоро някой питаше, защо не се предлага CellBroadcast - ето решението :)
    kapron
  • [Quote]... Услугата ще бъде напълно безплатна и ще е налична за всички мобилни устройства, които поддържат функцията [u]cell broadcast[/u] ...[/Quote] "Cell Broadcast is a technology that allows a text or binary message to be defined and distributed to all mobile terminals connected to a set of cells." Източник: https://en.wikipedia.org/wiki/Cell_Broadcast
    nkolev_bg
  • -
    npet
  • Може би ще го направят да изпраща информация спроед местоположението ти, надали ще е толкова малоумно.
    [BG]Agent_Kowalski
  • Ще те подсетя след 3 месеца, какво си твърдял. Едвам се отървахме по разните оператори от СМС игрите им, сега иде нова мода? Какво примерно би ме интересувало че у Люлин пада градушка, и има потоп когато аз съм в Младост? Или пък щяло да вали през две села у трето грандиозните 25 ле/м2? Или че стърнищата покрай магистралата горели? Замисли се.
    kpo
  • Спама от твоя пост е гарантиран!
    mishobehar