Telenor вижда голям потенциал в GLOBUL

Telenor вижда голям потенциал в GLOBUL
Все някога кризата в Евросъюза ще свърши и тогава Telenor очаква да е позициониран добре за бърз растеж в страната, след като стана ясно, че норвежката компания ще купи GLOBUL за 717 милиона евро. Анонсът на сделката беше в края на 26 април, преди дългите великденски празници, и едва днес се състоя официалната българска пресконференция с представители на скандинавския оператор, сред които и Кйел-Мортен Йонсен, изпълнителен вицепрезидент и директор за Европа.

Компанията обещава да се възползва от опита си в телекомуникациите, присъствието в региона (има подразделения в Унгария, Сърбия и Черна гора) и експертните знания на служителите на GLOBUL, за да предложи по-добри услуги и да подобри пазарното си присъствие. Засега Йонсен се въздържа от коментари по въпроса дали компанията възнамерява да предложи телевизионни услуги и дали ще подобри бранда и името на GLOBUL. Все пак ще посочим, че в страните, в които присъства, Telenor оперира под собственото си име и запазен знак, така че промяна най-вероятно ще има.

Все пак брандът не е по-важен от техническото състояние на мрежата на GLOBUL и според Йонсен, макар то да е адекватно на сегашните условия, със сигурност не е готово за бъдещето. Тъй като Telenor възнамерява да се фокусира върху качеството на мрежата и мобилния пренос на данни и интернет услугите, не е трудно да се досетим в каква посока ще са насочени първите инвестиции на норвежците за модернизиране на мрежата. Новият собственик, който е и деветият по големина оператор в света, очаква да започне дейност на българския пазар през третото тримесечие, след одобрение на сделката.

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция