Телевизията на "Мтел" ще може да се гледа и през мобилни устройства

Телевизията на
Гледането на телевизия обикновено е статично преживяване, но от "Мтел" не са съгласни с това, стана ясно по време на провело се днес събитие на телекома. На него компанията демонстрира, че цифровата й телевизия ще може да се гледа освен на телевизор и на смартфон, таблет или компютър. Това е възможно благодарение на услугата "Мулти ТВ", която ще е достъпна за безплатен тест до 15 април, като в тестовете ще бъдат включени първите 1000 потребители след регистрация на tv.mtel.bg.

През компютър, таблет или смартфон на разположение в движение са 16 телевизионни канала, а освен това може да се ползва съдържанието в "Мтел Видеоклуб" и в 72-часовия телевизионен архив, които някои ТВ програми предлагат. През мобилното устройство може да инструктирате домашното сеттоп устройство да запише избрано предаване, но засега записът не може да се гледа през мобилно устройство. От компанията споделиха, че работят за активиране и на тази функция.

Услугата осигурява и възможност за преминаване от едно устройство на друго, като при това се продължи гледането на филма или сериала от мястото на прекъсването. Достъпът може да стане през Wi-Fi или мобилната мрежа на "Мтел", като във втория случай трафикът е безплатен.

В момента се осигурява само приложение за Android, което може да се изтегли безплатно от Google Play Store, но в близките седмици преди официалния старт на услугата ще има и софтуер за iOS. Все още не е известна цената, на която ще се предлага "Мулти ТВ", тъй като още не е калкулирана, но задължително условие за ползването на услугата е потребителите да имат абонамент за цифрова телевизия от "Мтел".