Тест на Snapdragon 855 беше забелязан в Geekbench

Очакваме Qualcomm да представят своя нов флагмански чипсет Snapdragon 855 в края на годината. Той ще е и първият процесор на американците, който е изработен по 7 nm процес. Докато чакаме официалните детайли в базата данни на популярния бенчмарк Geekbench се появи тест на нов процесор на Qualcomm с кодово име "msmnile", който почти сигурно е именно Snapdragon 855. Той е постигнал 3697 точки при едноядрения и 10 469 при многоядрения тест. Тези резултати изключват възможността да става дума за чипсет, който не е от най-висок клас.

Устройството, с което са направени тестовете, е било оборудвано с 6 GB RAM, а операционната система е била Android 9 Pie. Новият чипсет се появи и в HTML5test, където е постигнал 510 от 555 възможни точки. Очакванията са новото поколение Snapdragon да бъде представено през декември. Според информация на германския журналист Роланд Куанд Qualcomm ще въведат и нови обозначения на своите продукти. Тези за мобилни устройства вече ще носят префикса SM (Snapdragon Mobile), а тези за лаптопи ще бъдат обозначавани с SCX (Snapdragon Computing).

Източник: Geekbench

 • Прави ми впечатление обаче, че флагманите на qualcomm вървят с една година назад по производителност от A серията на епъл. Тези резултати изглеждат същите като резултатите на A11 чипа. Преди няколко години мисля, че вървяха с по 2 години назад, но сега са понаваксали.
  radko89
 • Note 9 е със същия процесор като s9 - Exynos 9810 и е 10nm.
  iWolff
 • Мисля, че последният им Ноут е с 8нм. Разликата между 7 и 8 дали би била осезаема?
  Blue Sky
 • Нали се сещате, че никой от гореспоменатите не си произвежда сам чиповете. Така че кой първи, кой втори, зависи единствено от плановете им за пускане на устройства и договорките им с TSMC. В крайна сметка потребителите печелят от новата технология. За мен единствено остава любопитно какво ще прави Самсунг. Които понеже залагат на по-напреднала EUV(екстремна ултравиолетова) литография за 7nm е вероятно да не са готови с масовото производство по времето на S10. И така да се стигне до куриозната ситуация, че един топ производителите на чипове, може да се окаже с телефон с по-стара технология. Или пък да видим какво са измислили?
  board
 • Нали се сещаш, че айфона го обявяват и следващата седмица е в продажба на партиди по 20 млн.
  A4i
 • А от този колко милиона броя има, като още не е представен? Хуявей го представиха официално вече.
  geleto_
 • Другата седмица идват новите iPhone-и, които реално ще са първите устройства в серийно производство със 7nm чип А12.
  iWolff
 • Малка поправка. Huawei още го нямат наличен(или имат само образци) - ще започнат да го проивеждат през октомври в заводите на TSMC.(blush)
  Belefor
 • Още октомври-ноември трябва да излязат телефони с този чип, а догодина с 865. Конкуренцията е жестока, няма какво ново да измислят и сложат на новите модели, докато Сони не пуснат новия си сензор за камерата, че да го слагат и те, след време ;)
  more_bg