Samsung с изцяло нова концепция за средния клас смартфони

Президентът на мобилното подразделение на Samsung Ди Джей Ко обяви, че компанията е в процес на цялостно преразглеждане на стратегията си за мобилните телефони в средния ценови сегмент. Причината за този ход на корейците е засилената конкуренция от страна на китайските производители, които сериозно застрашават пазарните позиции на Samsung.

Ко заяви, че бъдещите модели от средния клас  ще включват много повече модерни технологии, за да останат конкурентни и привлекателни за потребителите, които не искат или нямат възможност да си закупят флагман. Промените ще засегнат новите модели от A серията, които ще се сдобият с нови функционалности, преди те да се появят във флагманите от сериите Galaxy S и Note.

Първите резултати от променената визия за средния сегмент ще станат факт до края на годината, когато ще бъдат представени и новите устройства от средния клас. Крайната цел на концепцията е да се спечелят сърцата на младите потребители и в същото време да се възстановят позагубените позиции на ключови пазари като този в Индия, където клиентите са особено чувствителни към цената.

Ко добави, че в миналото Samsung са запазвали иновациите и новите технологии изцяло за флагманския сегмент докато сега това ще се промени и новостите ще започнат да дебютират и по-евтините смартфони. В интервюто си за CNBC Ди Джей Ко също така споменава и за възможността модели от средния ценови клас да бъдат пускани и на по-къси интервали от сегашните.

Източник: CNBC

 • Като гледам заявяват вдигане на функционалността, а не намаляване на цените. Явно са стигнали до извода, че повече с трици не могат да ловят маймуни. Ясно е, че ентусиастите на марката са им в кърпа вързани, но за останалите си клиенти ще трябва да се борят с конкуренцията.
  Izparitel
 • САЩ не са Европа ;)
  Боби13
 • [Quote]ФМ радио чипът за Самсунг е История, постепенно ще е история и за ,,китайчетата"[/Quote] Още се среща в някой модели. И в почти всички със Snapdragon. Моя note 8 има fm radio. И мисля, че скоро няма да изчезне защото регулатора в САЩ е поискал да имат радио честота за спешни случаи.
  Legolaself01
 • Защо да ги смъкват като и другите ги вдигат? Няма как устройство на Samsung, HTC или Sony да е по-евтино от на китайски бранд.
  NickRey
 • ФМ радио чипът за Самсунг е История, постепенно ще е история и за ,,китайчетата";)
  Боби13
 • Да направят телефон като S7 Edge, но с метален гръб, една идея по-голяма батерия и чип за FM радио пък нека ми е зле. Нека другите си позват xiaomi poco и да му се кефят колко е супер.
  aladin
 • Моя HD му сменях rom-a всяка година за 4 години и си работеше перфектно. Единственото по-добро без спор на самсунг-а за времето беше камерaта. Ама как амолед екрана садна бая хора навремето. Иначе за самсунг и средната категория ще го повярвам като го видя.
  RazzleDazzle
 • Да, помня HTC Desire HD колко желан беше, само един колега имаше, колко бързо плъзгаше между менютата с иконки, магия. :) Особено в сравнение с моя HP IPAQ...
  tzincbg
 • Не знам, може би че и двете компании са били на върха на Андроид веригата в даден момент? И че и двете показват инициатива да вдигат безбожно цените? Че и двете са дали голям принос към развитието на операционната система? Не са малко приликите.
  muamamu1
 • Канят се, канят се, ама тая иновация се канят да я покажат от няколко години. Та ще гледаме.
  Вито
 • Какво пък общо имат с HTC, че не мога да се сетя? Иначе основната иновация която ще покажат скоро е телефон със сгъваем дисплей, ама това определено няма да е в средния клас.
  board
 • Абсолютно вярно !
  anatol06