Тестове на Samsung Galaxy S IV потвърждават 8-ядрен процесор

Тестове на Samsung Galaxy S IV потвърждават 8-ядрен процесор
Все още не знаем кога ще се състои представянето на Samsung Galaxy S IV, но почти е сигурно, че то няма да бъде на мобилния конгрес след месец. Междувременно в приложението за тестове на Antutu се появиха записи, за които се предполага, че са именно от дългоочаквания смартфон. Те потвърждават и това, че устройството ще разполага с 8-ядрен процесор.

В Antutu могат да се открият корейската (SHV-E300S) и международната версия на модела (GT-I9500), а тестовете разкриват, че използваният процесор е Exynos 5 Octa с честота 1.8GHz. Операционната система е Android 4.2.1 Jelly Bean. Слуховете твърдят, че устройството ще е снабдено с 8-ядрен графичен ускорител Mali-T658, 4.99" SuperAMOLED дисплей с full HD резолюция, поне 2GB RAM и основна 13МР камера.

http://www.tomshardware.com/news/Samsung-GT-I9500-Galaxy-s-IV-s4,20587.html

 • [Quote]Доколкото знам, процесорът е осемядрен, но може да работи максимално с 4 ядра. Това поне обясняваше един от Qualcomm,че по нищо не е по-добър от техните процесори, ами е просто маркетингов трик. Но ще видим все пак. :) [/Quote] Ти очакваш ли Qualcomm да кажат нещо друго :) Наистина ще работят само 4 ядра едновременно, но едните ядра са по-производителни от тези на Qualcomm, а другите са с много по-ниска консумация. И точно комбинацията от двете архитектури прави чипа толкова интересен. Само дано наистина го сложат в S4.
  board
 • ikr ;) Аз се надявам и да сложат по-хубава камера. Щото между S2 и 3 нямаше разлика. Относно ядрата - стига сте недоволствали, много било, маркетингов трик било. Ако енергопотреблението спадне (драстично), ако ще и 500 ядра да има!
  fintaraBG
 • Боже,дано го видим по-скоро този галакси С3 със подобрен процесор, по-голяма резолюция ,сигурно същата гадна подредба на пикселите ,същият малко лъснат тъч-уиз и още няколко безсмислени \"motion\" команди...TO THE FUTURE AND BEYOND!
  pitlordDesireHD
 • Доколкото знам, процесорът е осемядрен, но може да работи максимално с 4 ядра. Това поне обясняваше един от Qualcomm,че по нищо не е по-добър от техните процесори, ами е просто маркетингов трик. Но ще видим все пак. :)
  makeno
 • (woo) леле това ще е най якия телефон, дано да излезе по скоро.;)
  Beчния
 • С удоволствие ще закупим (woo)
  benx1111
 • Проучи какво представлява тоя процесор и тогава викай „аман”....
  fintaraBG