Тези класически мобилни телефони предлагат за всеки по нещо

Тези класически мобилни телефони предлагат за всеки по нещо

Още преди години обикновените мобилни телефони с хардуерни бутони бяха изместени от смартфоните, които доминират съвременния пазар. Разбира се обаче не всеки има нужда от смартфон, а и в някои случаи не може да се възползва от предимствата му. За щастие все още са налични и по-семпли решения, които са съвсем достъпни. Следните модели с марката Nokia са налични в нашия онлайн магазин и отговарят на различни нужди.

Започваме с Nokia 150 (2020), който е със стандартна форма и предлага 2.4″ QVGA дисплей и големи бутони. Устройството ползва чипсет MediaTek, има 4MВ RAM, слот за памет карта и поддържа само 2G мрежи. В софтуерно отношение се разчита на операционната система Series 30+.

Телефонът разполага още с FM радио, 3.5 мм жак за слушалки и батерия с капацитет 1020 mAh, която осигурява до 23.4 дни работа в режим на готовност. Nokia 150 има и VGA камера, MP3 плеър и Bluetooth 3.0.

Продължаваме с Nokia 5310 (2020), който е специализиран за слушане на музика. Моделът предлага подобен спрямо оригиналния модел дизайн с червени акценти от двете страни на екрана, в които са бутоните за контрол на звука и на музикалния плейбек. Устройството има и два насочени напред говорителя. Телефонът включва 3.5 мм жак за слушалки, FM радио, 16МВ разширяема памет, VGA камера и 2.4" дисплей с QVGA резолюция.

За работата се грижи чипсет MediaTek MT6260A в комбинация с 8MВ RAM, а в софтуерно отношение откриваме платформата Nokia Series 30+. Батерията на Nokia 5310 е с капацитет 1200 mAh и би трябвало да стигне за 30 дни работа в режим на изчакване.

Следва Nokia 2720 Flip, а както подсказва и името му, той е сгъваем. Моделът разчита на чипсет Qualcomm 205 и ползва платформата KaiOS. Не са пропуснати и 4G възможности, а мобилната връзка може да бъде и споделена през Wi-Fi. Телефонът има 512МВ RAM, 4GB разширяема памет и два дисплея – основен с диагонал 2.8" и резолюция QVGA и 1.3" външен (240х240).

Откриваме още 2МР камера със светкавица, голяма клавиатура, Bluetooth, GPS/AGPS + GLONASS, LED фенерче и батерия с капацитет 1500 mAh. Добавен е и специален бутон за спешни случаи, който при нужда изпраща съобщение с местоположението на 5 избрани контакта.

Завършваме с издръжливия Nokia 800 Tough, който има сертификат IP68 и може да изкара до 30 минути на дълбочина 1.5 метра, а освен това покрива изискванията на военния стандарт MIL-STD-810G. Очаквано той издържа на проникването на прах, а освен това се справя със случайни изпускания. Nokia 800 Тough използва софтуерната платформа KaiOS и разчита на чипсет Qualcomm 205 в комбинация с 512МВ RAM и 4GB разширяема памет.

Налични са още 4G свързаност, 2.4" QVGA дисплей, GPS/AGPS + GLONASS, 2МР камера със светкавица, Wi-Fi, фенерче, силен високоговорител и приложения като WhatsApp и Facebook, с достъп до допълнителни програми. Устройството има корпус с покритие против хлъзгане и гумени детайли, които предпазват от удари. Батерията е сред другите силни аспекти на телефона – тя е с капацитет 2100 mAh и предлага издръжливост до почти 44 дни в режим на готовност.

Препоръчани оферти