Тези снимки може би показват Motorola Moto X4

Тези снимки може би показват Motorola Moto X4

На 17 май очакваме Motorola да представи следващите модели в популярната серия Moto G, но след това би трябвало да видим и новите флагмани от линията Moto X. Засега няма много детайли за техните възможности, но може би вече имаме потвърждение на техния дизайн, който за първи път видяхме през декември миналата година. Тогава в интернет се появи снимка на прототип на Moto X4, която показа смартфон с изцяло метален корпус и изпъкнала кръгла зона за камерата. Достоверността на кадъра наскоро беше потвърдена от Ивън Блас (@evleaks), който заяви, че Moto X4 ще изглежда точно така.

Малко по-късно HellomotoHK публикува няколко нови рендера, които на пръв поглед показват новия Moto X и версията му с бранда Droid за американския оператор Verizon. Устройствата в снимките се различават леко и според Ивън Блас това не е случайно, тъй като става дума за два различни модела. Отново виждаме тънък метален корпус, разположен върху предния панел сензор за отпечатъци, характерна камера и серия от отвори с неизвестно предназначение върху задния панел.

При модела Droid те може би са за високоговорител, но при другото устройство приличат на контакти за връзка с външни аксесоари и ни напомня на модулната технология в Lenovo Vibe X2. Тук обаче конекторите са повече и имат необичайна конфигурация. Междувременно се заговори, че смартфона ще предложи чипсет Snapdragon 820 с 4GB RAM като на останалите тазгодишни флагмани с Android, а Lenovo започна да подсказва, че може би премиерата ще е на 9 юни, когато ще се проведе следващото издание на Lenovo Tech World в Силициевата долина.