The Korea Times: LG излиза от бизнеса със смартфони

The Korea Times: LG излиза от бизнеса със смартфони

LG Electronics изглежда все пак е решила да се изтегли от бизнеса със смартфони. Като следствие от това компанията влиза в преходен период, в който ще пренасочи служителите от мобилното си подразделение в другите си звена. Данните идват от запознати източници, цитирани от The Korea Times, и потвърждават появилите се преди време слухове, че се обмисля подобен ход.

Сред другите възможности е била и продажбата на подразделението, но преговорите за това са пропаднали. Очаква се официалният анонс за решението на компанията да се състои на 5 април. На този етап от LG са отказали коментар, като са споделили, че обмислят всички възможности.

За вероятността LG да излезе от мобилния бизнес се заговори в началото на годината, когато изпълнителния директор на LG Electronics призна, че компанията преценява бъдещето на мобилното подразделение и разглежда всички възможности.

Междувременно пандемията доведе до сериозен ръст в приходите от домашните електроуреди и от телевизорите на LG, а освен това от известно време компанията разширява присъствието си и в други сектори като компонентите за електрически автомобили.

Източник: The Korea Times

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция