Threads е новото приложение за комуникация на Instagram

Threads е новото приложение за комуникация на Instagram

Instagram представи приложението Threads, което предлага възможност за споделяне на публикации с група от близки приятели. Въпреки че е отделна програма, Threads дава достъп до инструментите за редакция на Instagram, но снимките и клиповете могат да бъдат споделяни само с определена от вас група от близки приятели (Close Friends). Подобна функционалност беше достъпна и досега в Instagram Stories, а ако не сте създали такъв списък, можете да го направите при стартиране на новото приложение, което вече е достъпно за Android и iOS.

Премахването и добавянето на приятели в списъка е лесно, като междувременно те няма да знаят дали са в него. Тъй като приложението е отделно от Instagram, ще е достъпна самостоятелна входяща поща за съобщения и известия от Close Friends, което означава, че няма да получавате директни съобщения от непознати. При първоначално стартиране на Threads обновявате списъка си с близки приятели, избирате кои от тях да са достъпни директно с пряк път в интерфейса и дали да споделяте статус с дейността си в момента, налична е и автоматична опция за тази функционалност – „Auto Status”.

Ако изберете опцията автоматичен статус, Threads ще използва локацията ви, както и нивото на батерията и мрежовата връзка, за да определи автоматично извършваната дейност - например "В движение съм" ако се придвижвате с автомобил. Тази опция ще бъде изключена по подразбиране и потребителят трябва ръчно да я активира. Facebook и преди е експериментирала с подобна на Threads програма – Instagram Direct, но тя беше премахната. Междувременно можете да продължите да ползвате и Direct в Instagram, където ще се показват и съобщенията от Threads.

Източник: Instagram

Оферти на деня