Тим Кук не бил съгласен Apple да съди Samsung

Тим Кук не бил съгласен Apple да съди Samsung
Съдебните битки между Apple и Samsung по света продължават, но според информация на Reuters настоящият изпълнителен директор на Apple не е бил съгласен те изобщо да започват. Източникът на агенцията твърди, че Тим Кук е бил против започването на съдебна битка със Samsung, особено като се има предвид, че корейската компания е дългогодишен и основен доставчик на компоненти за Applе. Както знаем обаче, Стив Джобс беше твърдо решен да води борба срещу Android.

В същото време не трябва да подминаваме и представените в съда доказателства, че Apple няколко пъти са предупредили Samsung, че продуктите им приличат твърде много на тези на американската компания, преди да се стигне до съдебните дела. Самият Тим Кук миналата година сподели в интервю, че не харесва използването на законови средства и предпочита да урежда споровете чрез преговори.

http://www.reuters.com/article/2013/02/10/net-us-apple-samsung-idUSBRE91901Q20130210

  • Да, пример са сонитата, техният дизайн хем е различен, хем е успешен. Също и лумиите. Иначе галаси с3 не прилича на айфон, но ейс е 1:1 копие. :)
    makeno
  • Мисля, че основанията за съдебен спор бяха и все още остават съществени, а Тим Кук не е съвсем искрен. Не трябва да си специалист за да забележиш бруталното копиране. Има толкова много варианти за алтернативен дизайн. Аз дори не мисля че този на iPhone/iPad e нещо изключително. Примерно и глухият цар вече разбра, че edge-to-edge дизайна е переспективен и е следващото next big thing. Така че и да си пълен профан в материята, отново имаш възможност да иновираш и просперираш в бизнеса. Просто следиш за тенденции, които все още не са се наложили. Дори в момента Самсунг все още са ограничени от стериотипа на \"жълта\" компания.
    A4i