Тим Кук обеща зашеметяващи продукти от Apple

В петък Apple са провели среща с инвеститори, на която Тим Кук е дискутирал и плановете за бъдещи продукти на компанията. Той не е навлязъл в детайли, но според информация на Bloomberg е заявил, че "никога не е бил по-оптимистично настроен" за бъдещето на компанията и за нейния път. Изпълнителният директор на Apple е заявил, че в момента "се засяват семена" и "се хвърлят заровете" за продукти, които ще бъдат зашеметяващи. Той специално е подчертал, че се предвижда сериозно развитие на Apple Watch и AirPods. Това вероятно означава, че в Купертино ще променят поне частично своята стратегия от последните години.

Кук също така е разкрил планове за намаление на цената на MacBook Air.  Другият акцент в неговото изложение са били услугите. При тях Apple планира до 2020 да удвои приходите до 50 милиарда долара. В случая вероятно силно се разчита на новите услуги за новини и стрийминг на видео, които вероятно ще бъдат представени на 25 март. Извън това Тим Кук е разкрил, че Apple планира в дългосрочен план да произвежда сама своите процесори, а целта е това да се случи до 5 години.

Източник: Bloomberg

 • Няма никакъв проблем с навигирането по диагонал. Заключването на жеста към стриктно вертикален/хоризонтален скрол е само, когато скролването е в една от тези две посоки, с идеята, че потребителят иска да скролне вертикално/хоризонтално, без изместване по диагонал, дори, когато жестът не е съвсем точен. Скролването по диагонал и всякаква друга посока става, като се скролне...диагонално (какъв шок!). Разбирам, че е модерно да се плюе по тази компания, но нека поне не се минава под санитарното ниво...
  reedsolomon
 • Значи с един пръст може да навигираш наляво или надясно, но за по диагонал трябва да използваш 2. Е извинявам се че подобна изгъзица не ми е ясна вече с толкова модела които съм сменил. Дотолкова със интуитивния телефон.
  feuer34
 • Иначе в Сафари открих нещо, което никой не знае и не беше чувал. Освен наляво-надясно и нагоре-надолу, може да скролваш по диагонал или накъдето искаш ако.....си докоснал дисплея с два пръста .... Това го знам още от айпад 2. А знаете ли, че можете да указвате пълноценен натиск върху тъча и с плод, като...ябълка? :D
  Ванката
 • Пробвах с айфон 7 и сега с айфон Х, но с времето се отказах, не стават. Това не са смартфони в истинския смисъл на думата. Сега ползвам айфон Х за слушалка когато съм на работа. И да се счупи ми е все тая.

  Иначе в Сафари открих нещо, което никой не знае и не беше чувал. Освен наляво-надясно и нагоре-надолу, може да скролваш по диагонал или накъдето искаш ако.....си докоснал дисплея с два пръста ....
  Legolaself01
 • Той да вземе да се концентрира в подобряване на това което има че перфектната на думи ОС която наследи не е мръднала с години в страшно много отношения. Може би се страхува от промяната, но изглежда нелепо в 2019 връзката на устройствата им с други такива да изисква нечовешки мъки, персонализирането да е толкова ограничено и комплицирано. На някои места е толкова семпло всичко че направо се изнервяш... като ти да липсва навигиране в интернет по диагонал или в посока различна нагоре и надолу. Трябва първо да чакаш да отидеш наляво и после надясно. Много съм разочарован последните седмици от топ флагмана им, спомням си преди време като взех айфон 5 и по-късно 6 бяха на светлинни години от конкуренцията, сега скороста на работа се размива с всеки ден а те губят едно по едно предимствата си, като скоро самата система ще започне да има вид на недовършена и не напълно функционираща. Паднаха ми в очите, палец надолу.
  feuer34