Тим Кук от Apple не смята таблетитe Surface за сериозен конкурент

Тим Кук от Apple не смята таблетитe Surface за сериозен конкурент
По време на представянето на финансовите резултати на Apple Тим Кук сподели и мнението си за таблета Surface на Microsoft. Той призна, че все пак не е виждал такова устройство на живо, но от информацията, която е чел до момента, смята, че то не е достатъчно конкурентоспособно, за да се състезава с iPad, и че според него потребителите ще продължат да предпочитат таблета на Apple. По повод на спекулациите на някои анализатори, че iPad mini може би ще окаже влияние върху продажбите на оригиналния iPad, Кук сподели, че в компанията няма подобни притеснения, тъй като Apple има различни продукти и всеки потребител решава кои от тях иска да притежава.

http://www.engadget.com/2012/10/25/apples-tim-cook-sees-microsoft-surface-as-a-fairly-compromised/

 • Да, пазарарната нисша е заета. Както виждате iOS премина към 6 месечен цикъл на обновяване на продуктите. При Android непрекъснато излизат нови модели. Никой няма намерение да отстъпва. След хардуерният ъпдейт на iPone/iPad и Nexus устройствата, Surface и WP8 са морално остарели. Едно устройство , когато е морално остаряло още преди да е влязло в продажба, каква заплаха е? P.S. GUI-то на Surface, WP7/8 и Windows 8 започна с Zune - едно устройство с ниски продажби и популярност. Преди години хората не бяха ентусиазирани от квадратите, какво Ви кара да мислите че сега ще са?
  A4i
 • Колкото Zune беше конкурент на iPod :D Само, че тук на пазара няма само 1 а вече две утвърдени марки разделили пазара ..
  Nistel
 • Хубаво е да подценяват конкуренцията така падението ще е по-тежко!!! Доколкото Win RT и pro са еднакви от гледна точка на усещане и използване просто ядрото на RT e за ARM процесори и ще могат да се инсталират приложения само от windows store иначе ОС-ите са еднакви http://www.youtube.com/watch?v=JW1h5D-Cm4Y&feature=relmfu
  GSMaster
 • Може и Ubuntu https://wiki.ubuntu.com/Nexus7/Installation
  azcv
 • Ако сатава на въпрос, то Nexus 7 може да подкара Debian и Apache Web Server. Според твоята логика това е \"сървърна\" машина , а цената ще е 10 x $199. (woo)
  A4i
 • А то колко искаш да струва,това все пак е компютър събран в 10 инча със настолна ОС.И тъй като въобще не може да се сравни със ipad освен формата(защото е устройство в друг клас за други потребители),ще го сравня с най-евтиния 11 инчов MacBook Air - 999$.
  mchalakov
 • Има два модела Surface. Pro-то с Windows 8 е $999 или ?999. Хайде извади толкова пари, купи си , пък после напиши тук дали ти е харесал. (woo)
  A4i
 • Ограничени са от факта че разполагат с МОБИЛНА операционна система,докато Surface е със Desktop версията на Windows 8 Pro.Идеята е че Surface е ултра преносим компютър,докато iPad e просто таблет.
  mchalakov
 • Ми не мо\'а се сетя
  benx1111
 • Казваш значи, че Samsung не са Pure-play semiconductor foundry. :D
  A4i
 • Това с \"мощта\" ми хареса :D с любезното съдействие на Самсунг, както е било винаги ще се измислят и още \"мощтни\" произведения за Епъл.
  benx1111
 • А аз мисля, че е несериозно неговото изказване. Ако трябва да избирам между изгнилите ябълки и новият таблет, няма да се колебая особено много. По-алчна компания от Епъл не съм наблюдавал.
  galaxybg
 • Мисля, че Тим Кук направи необходимото. Ъпдейтна големият iPad, представи нов 7 инчов. Разработчиците вече разполагат с 200% повече мощ в хардуера. Не са ограничени почти от нищо. Могат да пишат какъв то им душа иска софтуер. Това направи човека /Тим Кук/, пък каквото сабя покаже.
  A4i