Тим Кук вижда голям потенциал за увеличаване на пазарния дял на iPhone

Тим Кук вижда голям потенциал за увеличаване  на пазарния дял на iPhone
По време на конференцията на Goldman Sachs - Technology and Internet, Тим Кук от Apple сподели някои интересни подробности, свързани с компанията. Според него Apple все още разполага с доста възможности за развитие на пазарния дял на iPhone, тъй като сега е достъпен едва за около 50% от мобилните потребители по света. Това, няма как да не се съгласим, открива наистина добри перспективи за компанията, имайки предвид например колко голям пазар е Китай. Остава обаче отворен въпросът в каква степен iPhone може да има успех на развиващите се пазари с тази си цена.

Както знаем, там операторите съвсем не могат да предложат субсидии, подобни на тези в Щатите, които позволяват на потребителите да получат iPhone почти безплатно. В същото време Тим Кук споделя, че намаляването на цената на предпоследното поколение iPhone се е оказало доста ефективно и че компанията дори не е била подготвена добре за големия интерес, който потребителите са проявили към по-евтината версия на телефона.

  • ти откъде знаеш...може и да са го патентовали вече (woo)
    mchalakov
  • Ами iPad си беше евтин още от началото, когато за първи път го представиха. MacBook Air на примоция в щатите струва, колкото един Acer в БГ. Също така Apple TV е само $99. Първо пластмасовите имитации на iPhone трябва да паднат под препоръчителната му цена от $649 и тогава вече ще има някакъв стимул за Apple да разреши на дистрибуторите да свалят продажната цена, въпреки че те едва ли се оплакват от сегашният марж на печалба.
    A4i