Тийнейджър се опитал да предупреди Apple за подслушването през FaceTime

Тийнейджър се опитал да предупреди Apple за подслушването през FaceTime

14-годишен тийнейджър се е опитвал да предупреди Apple за нашумелия бъг във FaceTime, който позволява подслушване на отсрещната страна, без тя да разбере. Грант Томпсън и неговата майка Мишел открили бъга на 20 януари по време на чат с приятелите на Грант за уговаряне на сесия за игра на Fortnite. Двамата веднага се опитали да се свържат с Apple, като пуснали съобщения за проблема в социалните мрежи Twitter и Facebook. По-късно те звънели на компанията от Купертино и изпратили факс, но нищо от това не дало резултат.

В крайна сметка Грант и майка му открили, че трябва да притежават акаунт на Apple за разработчици, за да могат да докладват бъг, и успели да се свържат със съответния екип по сигурността чрез е-mail. Мишел Грант обаче е на мнение, че никой в Купертино не ги е взел на сериозно, преди новината за проблема да се разпространи в социалните мрежи и медиите. Нейният син е имал съвсем скромни искания като награда за своето откритие: iPhone X, MacBook и слушалки AirPods.

Източник: The Wall Street Journal  • " ... никой в Купертино не ги е взел на сериозно, преди новината за проблема да се разпространи в социалните мрежи и медиите. Нейният син е имал съвсем скромни искания като награда за своето откритие: iPhone X, MacBook и слушалки AirPods." Винаги и било така, когато л..........о удари вентилатора, тогава се канят на предприемат мерки :) Какво им пречи да дадат на малкия каквото иска. Ето какво им е пречело - " ... В крайна сметка Грант и майка му открили, че трябва да притежават акаунт на Apple за разработчици, за да могат да докладват бъг ...". В крайна сметка, Ейпъл са си прави да се направят на ударени :)))
    pp122