Тонколоната Huawei Sound X вече в България

Тонколоната Huawei Sound X вече в България

Huawei Sound X е най-новото попълнение в премиум аудио колекцията, която компанията предлага на българските потребители в предпразничния сезон. Тонколоната вече се продава в мрежата на A1, Telenor, VIVACOM, Техномаркет и партньорската мрежа на Поликомп на препоръчителна крайна цена от 699 лв.

Устройството е разработено в партньорство с френската компания Devialet, която е известна със своите премиум тонколони, чиято цена достига хиляди левове, така че цената на Sound X минава за достъпна. В корпуса с минималистичен дизайн се намират 6 говорителя и двоен събуфър, обединени от акустичните технологии на Devialet.

Събуфърите включват push-push дизайн - те са монтирани един зад друг, което помага за елиминиране на вибрациите при високи нива на звука. Иначе говорителите са снабдени и с технологията на Devialet Speaker Active Matching (SAM), която настройва звука към характеристиките им за осигуряване на по-качествено звучене.

Устройството възпроизвежда обкръжаващ звук с честотен диапазон 40 Hz - 40 KHz, а прехвърлянето на сигнала може да стане по два начина - чрез Bluetooth (LDAC) или Wi-Fi като се ползва технологията UPnP. Huawei Sound X има сертификация High-Res Audio и разполага със сензорни бутони за директно управление на звука, който са обградени от цветен LED пръстен, който се променя в такта на музиката.