Samsung готви 3 смартфона със сгъваеми дисплеи за 2021

Samsung готви 3 смартфона със сгъваеми дисплеи за 2021

Според анализаторите на UBI Research Samsung работи по три типа сгъваеми OLED панела, което подсказва, че догодина компанията ще пусне на пазара три сгъваеми смартфона. От корейското издание The Elec посочват, че това най-вероятно са Galaxy Z Flip2, Galaxy Z Fold3 и Galaxy Z Fold Lite, който ще е напълно нов модел. И трите телефона ще разчитат на ултратънко стъкло като покритие на сгъваемия панел.

Според информацията Galaxy Z Flip2 ще осигури 6.7 ” основен дисплей и 3" външен, което ще е сериозно увеличение спрямо Galaxy Z Flip, който предложи 1.1" външен екран. От Galaxy Z Fold3 очакваме 7" основен екран и 4" външен, посочва UBI Research. За сравнение външния екран на Galaxy Z Fold2 е 6.2". Устройството обаче ще предложи вградена под екрана камера и ще поддържа писалката S Pen.

Що се отнася до Galaxy Z Fold Lite това ще бъде бюджетен модел на Galaxy Z Fold3. Според UBI Research той също ще предложи основен дисплей около 7" и 4" външен екран, а пазарната му премиера ще бъде през първото тримесечие на 2021. Другите два модела се очакват в продажба през третото тримесечие. Според UBI Research и трите устройства ще се сгъват навътре. Агенцията посочва, че Galaxy Z Fold3 ще има по-дебело стъкло, за да може да работи със S Pen.

Източник: The Elec