Ето най-популярните смартфони през първото тримесечие в света

Ето най-популярните смартфони през първото тримесечие в света

Пазарът на смартфони претърпя срив през първото тримесечие на годината заради ефектите от разпространението на новия коронавирус, а сега благодарение на пазарен анализ от Canalys научаваме кои са най-продаваните (sell-in) телефони в периода. В класацията влизат модели от само три производителя – Apple, Samsung и Xiaomi.

На първо място е Apple iPhone 11, който е с доставени малко над 18 милиона броя, а още два модела на компанията са сред 10-те най-продавани. На шесто място е iPhone 11 Pro Max с около 4 милиона продажби, а на десета позиция се нарежда iPhone 11 Pro с между 3 и 4 милиона продадени броя.

Второ място по продажби държат Redmi Note 8 и 8T (който добавя само NFC свързаност) с около 8 милиона доставени бройки. Други две устройства на Xiaomi – Redmi Note 8 Pro и Redmi 8A, са съответно на пета и девета позиция.

Samsung има най-много представители в тази класация, но сред тях не е нито един флагман, а само модели от среден и нисък клас. Най-продаваното устройство на корейците е Galaxy A51, който е на трето място с около 6 милиона продажби. Непосредствено след него се нарежда Galaxy A10s, а Galaxy A20s и A01 са съответно на седмо и осмо място.

Препоръчани оферти


Втора употреба с гаранция

  • Страшен избор между Форд, Хюндай и Хавал (Грейт уол)
    n1