Това са смартфоните, които ще ползват 64-битова версия на Chrome

Това са смартфоните, които ще ползват 64-битова версия на Chrome

Миналата година стана ясно, че Google Chrome за Android преминава към 64-битова архитектура, но се оказа, че този преход няма да е толкова прост. Очакванията бяха, че всички устройства, които работят с Android 10 или по-нова, ще получат 64-битовата версия, но очевидно има някои ограничения. След пускането на Chrome 89, Google обясни подхода си - 64-битовата версия е достъпна за Android 10 устройства с повече от 8GB RAM.

Информацията е детайл от публикацията, с която Google обяснява подобренията в последния стабилен релийз на браузъра си. Преходът към 64-битов софтуер има логика при устройствата с повече оперативна памет и води до обещаните подобрения в производителността. Google обещава до 8.5% по-бързо зареждане на страниците, както 28% по-плавно преживяване по отношение на превъртането и въвеждането на информация, каквото и да означава този процент.

За да проверите каква версия на Chrome използвате, можете да въведете chrome://version в полето за адрес и да прегледате детайлите за браузъра. Ако не сте получили 64-битовия вариант поради някаква причина и искате да го пробвате, можете да свалите приложението от APK Mirror.