Chrome 89 използва по-малко памет и се зарежда по-бързо

Chrome 89 използва по-малко памет и се зарежда по-бързо

Разпространението на Chrome 89 вече започна, а от екипа, който разработва браузъра, са готови да споделят малко повече детайли за подобренията в работата на версиите за Mac, Windows и Android. За начало Chrome 89 пести много памет в Windows - до 22% в процесите на браузъра, 8% при рендирането и 3% при графичния ускорител. Компанията обещава и с 9% подобрение на отзивчивостта на браузъра.

Новите телефони на Nokia са за всеки джоб и издържат повече

Новите телефони на Nokia са за всеки джоб и издържат повече

В допълнение приложението може да възстанови 100MiB на таб, което е с 20% при някои популярни сайтове. Това става като освобождава паметта, която активния таб не ползва активно - например големите снимки, които са превъртени и вече не се показват на екрана. Chrome пести памет и при намиращите се във фонов режим табове в macOS - тук подобрението е до 8%, което в някои случаи е повече от 1GiB. Google посочва, че отчита 65% подобрение в оценката Energy Impact.

Версията на Chrome за Android също включва някои подобрения. Компанията посочва, че тя носи 5% подобрение в употребата на паметта, по-малко забиване заради изчерпване на ресурсите, 7.5% по-бързо стартиране и до 2% по-бързо зареждане на страниците. Потребителите на устройства с Android 10 и поне 8GB RAM ще получат до 8.5% по-бързо зареждане на страниците и 28% подобрение при превъртането. В допълнение Chrome за Android стартира с до 13% по-бързо чрез технологията Freeze-Dried Tabs.

Източник: Chromium Blog

  • Дрън-дрън > версията за Андроид няма НИЩО общо с написаното в статията. Още в началото, веднага след ъпдейта, забелязах, че работи ВИДИМО по-бавно. А как (?) ще забележиш, че страницата се зарежда 2% (!!!) по-бързо ...
    Kuzmanow
  • Същото важи и за Edge.
    ex_bg