Третият модел в серията Moto Z се нарича Moto Z Play

Lenovo добави трети модел към представената по-рано през годината серия Moto Z, който отново е съвместим със системата за добавяне на допълнителни модули. Сигурно сте се досетили, че става дума за Moto Z Play, който от известно време не е тайна, а негови снимки и технически характеристики вече се появиха в интернет. Устройството има алуминиева рамка и заден панел от стъкло и подобно на други модели на компанията е със специално нанопокритие, което отблъсква водата.

Препоръчани оферти

За разлика от своите събратя Moto Z Play има стандартен жак за слушалки, а освен това предлага и USB-C интерфейс. Сред техническите характеристики откриваме 5,5” 1080p AMOLED дисплей, 16MP основна камера с лазерен автофокус, 5МР предна камера със светкавица, чипсет Snapdragon 625, 3GB RAM и 32GB разширяема памет. Батерията е с капацитет 3510 mAh и според Lenovo стига за 50 часа на автономна работа при смесена употреба. Продажбите в Европа започват през септември на цена 499 евро.

Източник: Motorola

 • [Quote]...определено телефоните на Моторола са доста добре оптимизирани и вървят в пъти по-гладко от останалите фирми дори с по-слаби характеристики.[/Quote] Определено не е така. При мен Moto X Force с доста икономии едвам изкарваше 4 часа СОТ на екрана. При такива характеристики на флагман това е доста малко.
  KuKeR
 • Да, бе, ама топ чиповете не си поддържат, камо ли в седни клас да се надяваш. Пък и просто не заслужава тези пари. С миналата генерация бяха населили цени, които да продават. Сега са прекалили.
  muamamu1
 • За отпред си частично прав ама всички останали форми за хоум бутон вече са заети, малко тъпо стои. :D Но определено телефоните на Моторола са доста добре оптимизирани и вървят в пъти по-гладко от останалите фирми дори с по-слаби характеристики.
  feuer34
 • Първо, отпред изглежда ужасно. Второ, това е субективно. Трето, телефон за 1,000 лева ТРЯБВА да идва със S82x, а не чипсет от среден клас.
  muamamu1
 • Не съм съгласен. Кое по-точно е от среден клас в тоя телефон? Дори най-евтин от новата им серия Z телефона е с класи над доста флагмани. Продуктите на Моторола от край време са много по-качествени и премиум от на останалите, дори след закупуването им от Леново. Ще те накарам когато излезе по магазините да го хванеш в ръка заедно със Sony Z5, LG G5 или някой Huawei и да ми кажеш какво е усещането. Телефона си личи дори само по снимките че е по-специален от останалите. Нека не звучи смешно, но ще е като да сравняваш навремето балоните с капачета на Самсунг, дебелите Нокии или Moto V3i. Можеби няма да успеят точно с първите модели да се наложат изцяло но мисля че вървят в правила посока. Дизаина винаги им е бил сила.
  feuer34
 • Кой ли би очаквал китайска компания да те купи, само за да вдигне цените, макар и да използва познатите чаркалаци от телефоните от среден клас?
  muamamu1
 • За Европа е обявена цена около 499 евро.
  chilko
 • $449 unlocked. В България - 1200лв...
  aladin
 • Дебел е 6,99 мм.
  chilko
 • Ами май не е 5 мм, а доста повече.
  Nuckito