Три нови здрави телефона от Sonim

Три нови здрави телефона от Sonim
Познаваме Sonim с техните телефони със защитен срещу всякакви външни въздействия корпус. Устройствата имат своите фенове и в България, които със сигурност ще оценят и трите нови модела, които преди дни бяха добавени в портфолиото на компанията. Един от тях дори разполага с NFC възможности. Новите телефони със сигурност не отстъпват по здравина на модела XP3300 Force, който през февруари получи наградата на Рекордите на Гинес за оцеляване след най-дългото свободно падане.

Моделите XP1301 Core NFC, XP1330 Core PTT и XP3340 Sentinel бяха представени по време на изложението CTIA в Сан Диего, а продажбите на първия и последния започнаха веднага на територията на САЩ. XP1301 Core NFC може да се намери по магазините в Европа от края на миналия месец. Той с възможности за четене на NFC етикети, както подсказва и името му. XP1330 Core PTT е предназначен за страните от Южна Америка, а потребителите там могат да го очакват през следващите два месеца. Телефонът поддържа технологията Push-to-Talk.

XP3340 Sentinel е оборудван с паник бутон и има сензор, който може да разпознае евентуални падания или удари и може да се обади на спешен телефон вместо притежателя си. Компанията представя трите телефона като продукти за хора, които работят при по-екстремни условия с наличие на прах, вода и дори опасност от инциденти. Всички модели поддържат работа с GSM/EDGE мрежи.