Троянски кон премина строгия контрол на Apple и се появи в App Store

Троянски кон премина строгия контрол на Apple и се появи в App Store
Всеки някога допуска грешка, независимо колко е ситно ситото за допускане на приложения до един магазин за софтуер. Точно това се случи с App Store през изминалите дни. В магазина за приложения на iOS се появи руско приложение под името Find and Call, което се оказало троянски кон, който копира всички номера от телефона, изпраща ги до централен сървър и от там те започват да получават спам съобщения. От Apple вече са свалили приложението от App Store заради нарушаване условията за ползване на услугата, но въпросът как то се е промъкнало през строгия контрол на компанията ще продължи да ни занимава. От Kaspersky напомнят, че версия на Find and Call е имало и в Google Play Store, така че най-добре внимавайте, когато инсталирате приложения, които изглеждат подозрително или не е ясно какво точно правят.

 • [Quote][Quote] Както е казано, няма лоша реклама - продължавай все така [/Quote] Е щом казваш на антирекламата-реклама добре! Милен е активен не само в темите за Епъл, но и в темите за Андроид и достатъчно обективно се изказва всеки път. Явно истината боли нали?[/Quote] Щом ще го раздаваш като адвокат, айде цитирай ми какво обективно нещо по темата за зловредните кодове в App магазините е написал дотук. Защото аз единствено прочетох, че били много нагли, скъпи им били устройствата, много патентни дела имали и не знам какво още.
  SwollenMembers
 • [Quote] Както е казано, няма лоша реклама - продължавай все така [/Quote] Е щом казваш на антирекламата-реклама добре! Милен е активен не само в темите за Епъл, но и в темите за Андроид и достатъчно обективно се изказва всеки път. Явно истината боли нали? [Quote]» Отговор » Виж новината Тема: Re: Троянски кон премина строгия контрол на Apple и се появи в App Sto  [Re: Бабанка] Автор: Nistel Дата: 09.07.2012 20:57 Че кой не казва, че неговата ОС е най-добрата. Гугъл ли? После допуснали 10 000. Дай да не си говорим врели некипели. Бива бива сляпо да защитавате боговете си ама чак пък толкова. [/Quote] Кога пък Гугъл са тръбяли, че Андроид е перфектна, единственните "перфекционисти" в случая се изтъкват от Епъл толкова са дразнещи с наглата си политика, че нема накъде повече!
  Ванката
 • [Quote]Именно. С наглите си лъжливи твъдения ябълката само разпалва омразата към себе си. От друга страна ги разбирам, защото ако не промиват главите на американците, че те са изключителни, неповторими и т.н. те ще спрат да им купуват прескъпите устройства. Цялата истерия около продуктите на ябълката се върти с тъпи маркетингови похвати- повтарят като полудели невиждано, неповторимо, уникално, заслужава си да спите 3 дни пред нашите магазини, за да се зомбирате с новото I устройство :D[/Quote] По тази логика трябва да хейтваш всички марки, а не само Apple. Всяка една компания влага много пари в маркетинг и мисля ,че всяка една компания в рекламите си твърди, че продукта й е най-добър. Но явно маркетингът на Apple си дава резултатите, като те гледам яко хейтваш Apple, но си най-активен точно в темите свързани с тази марка. Всъщност много рядко те виждам да пишеш по други теми, различни от тези за Apple. Както е казано, няма лоша реклама - продължавай все така (yes)
  SwollenMembers
 • Че кой не казва, че неговата ОС е най-добрата. Гугъл ли? После допуснали 10 000. Дай да не си говорим врели некипели. Бива бива сляпо да защитавате боговете си ама чак пък толкова.
  Nistel
 • Нали знаеш, че на всяко действие има съответното противодействие, каквото правят срещу другите Епъл скоро, ще им се върне! Това хейтване се получава в следствие от дразнещата политика на ябълката, която за съжаление е и срещу най-големите и фенове, извинявам се че се отклоних от темата, но това са неща, които се предъвкват с всяка една тема за iOS или андроид! По темата щом твърдят, че тяхната ос е най-добрата то значи е така и не трябва да позволяват и един вирус да мине! Има един лаф, "от високо се пада най-лошо!;)
  Ванката
 • [Quote]Предишните два поста няма смисъл да ги коментирам. Те сами дават определение чрез себе си за промиване не мозъци със сляпото защитаване на Андроид и постоянното циклене на едни и същи безсмислени хейтове.[/Quote] Аз не виждам някъде в поста си да съм споменал въобще Андроид, пък камо ли да го защитавам сляпо :D Но си спомням, че преди появата на Apple на мобилния пазар през 2007 г. технологичните сайтове не бяха пълни с новини за дела за патенти, спиране на конкурентни устройства и прочие идиотщини. Ясно си личи разликата между останалите технологични фирми като Майкрософт или Нокиа, които си прибират патентните такси( само Нокиа печели 1 милиард на година от патенти) и Apple, които не искат такси, те искат да спират конкурентните устройства от продажба и завеждат дела за това. Типичен патентен трол. Дано Гугъл се намесят вече сериозно, каквито индикации има и да им спрат веднъж завинаги наглите претенции, основаващи се на патенти за дизайн на правоъгълника (no)
  milen888
 • Тук си прав приказките за вируси като цяло на мобилните ОС винаги са били преувеличени. Единствената ОС на която те имат значимо влияние е Windows и вероятно така ще остане занапред. В крайна сметка говорих за реакции към новина. В този сайт не си правят труда да пишат източниците от където превеждат новини. Предишните два поста няма смисъл да ги коментирам. Те сами дават определение чрез себе си за промиване не мозъци със сляпото защитаване на Андроид и постоянното циклене на едни и същи безсмислени хейтове.
  Nistel
 • [Quote]Вижте си само реакциите на новините: [B]Андроид има [u]десетки хиляди[/u] вируса изтеглени[/B] от стотици хиляди хора и тук всички защитават Андроид.[/Quote]А кой е източникът на тази глупост? [B]Symantec пускат в ход масирана страхова кампания "Android malware"[/B] http://blogs.computerworld.com/19654/symantec_android_malware [B]Система за автоматично сканиране и анализ "Bouncer" при публикуване на приложение в Android Market[/B] http://googlemobile.blogspot.com/2012/02/android-and-security.html
  Sage
 • Да и понеже вече не са единствените, които правят нещо качественно и иновативно започнаха с патентните дела! Не може да правиш едни и същи неща само копи пейст и да си на върха вечно. Даваш една камара пари за даден продукт ти имаш изисквания търсиш най-доброто, най-иновативното, какво предлагат от епъл едни и същи неща + промиване на мозъци!
  Ванката
 • [Quote]Реакциите немаше да са такива ако от Епъл не тръбяха, че са перфектни и за тяхната ОС-вируси няма![/Quote] Именно. С наглите си лъжливи твъдения ябълката само разпалва омразата към себе си. От друга страна ги разбирам, защото ако не промиват главите на американците, че те са изключителни, неповторими и т.н. те ще спрат да им купуват прескъпите устройства. Цялата истерия около продуктите на ябълката се върти с тъпи маркетингови похвати- повтарят като полудели невиждано, неповторимо, уникално, заслужава си да спите 3 дни пред нашите магазини, за да се зомбирате с новото I устройство :D
  milen888
 • А за теб като потребител а не акционер какво е по-важно. Дали има 1 или 10 000 вируса или каква информация изнасят прес центровете на компаниите?
  Nistel
 • Реакциите немаше да са такива ако от Епъл не тръбяха, че са перфектни и за тяхната ОС-вируси няма! ;)
  Ванката
 • Вижте си само реакциите на новините: Андроид има десетки хиляди вируса изтеглени от стотици хиляди хора и тук всички защитават Андроид. Как можело така да се злослови. Apple имал един за няколко часа без информация дали изобщо някой го е изтеглил и вой до небесата какви са тия Apple и как може да са толкова некадърни, че да го допуснат. Просто по-заслепени от Андроид феновете няма 8)
  Nistel
 • Най-добрата защита е "задклавиатурното" устройство, стар термин, не пасва много добре на iPad, iPhone, но важи с пълна сила. От 650,000 apps, една да е проблемна ще го приема някак си. (beer) ;)
  osama11
 • mod edit: Това мнение е изтрито. Няма връзка с темата. vladovn
  pitlordDesireHD
 • А защо не коментира последния му пост?Особено втората половина,тя беше по-съществена.
  ne4o
 • [Quote]в този сайт се пишат само новини срещу Епъл[/Quote]Така ти се струва, свали си розовите очила. [Quote]Не ми дава да публикувам линка но статията е от Мобиле Нюз.[/Quote]Там не пишат срещу Епъл, значи викаш - добър сайт? [Quote]О да... и няма смисъл от отговори знам че ще бъда тотално оплют [/Quote]Е, нали не очакваш ръкопляскане след тази помия по Андроид? :|
  Sage
 • mod edit: Това мнение е изтрито, не е свързано с темата. vladovn
  drebenc
 • Едва ли има нормален човек който да не мрази Апле, то това тяхното си е политика на омраза срещу тях , затова 90% от хората във форума ги мразят.
  Beчния
 • Ами точно това е-то ги е имало с хиляди но ги няма в момента та същото е и при Епъл имало е ЕДНО и го няма в момента. Не съм против да се отразяват такива новини естествено по-скоро мнението ми беше продиктувано от това че от ден на ден в мобилебългария започват все по-тенденциозно да се пишат новини. И колкото и лошо да прозвучи ще го кажа - струва ми се че нарочно се разпалват тези спорове Епъл срещу Андроид ( в които лично аз не участвам защото имам и двете операционни системи и им знам и плюсовете и минусите) с цел хората да посещават сайта през няколко минути да пишат мнения и от там този сайт става по-привлекателен за рекламодателите. Лично мое мнение.
  anonim4o