Тръмп с нова атака срещу Apple

Тръмп с нова атака срещу Apple

Американският президент Доналд Тръмп започна нова атака срещу Apple, която е свързана с нежеланието на компанията да сътрудничи на властите да получат достъп до информацията в продуктите й. В Twitter Тръмп написа, че технологичния гигант отказва да отключи устройства iPhone, които са "ползвани от убийци, дилъри на наркотици и други криминални елементи".

Публикацията идва ден, след като генералният прокурор на САЩ Уилям Бар заяви, че Apple не помага в разследването на стрелбата във военноморската база в Пенсакола, която се разследва като терористичен акт, и е отказала да участва в отключването на два смартфона. Трима американски военни бяха убити, след като саудитски курсант откри огън на 6 декември.

Тръмп обвинява Apple, че отказва да сътрудничи въпреки цялата помощ от неговата администрация за компанията в търговските й отношения. В същото време Apple отхвърля твърденията, че не е помогнала в разследването, като посочва, че "нашите отговори на техните многобройни запитвания след нападението са навременни и обстойни, но разговорите продължават".

Според New York Times, Apple е дала достъп на властите до данните от iCloud акаунта на стрелеца, но отказва да отключи телефоните, защото това ще навреди на нейния софтуер за криптиране. Саудитският гражданин се опитал да унищожи единия телефон, като стрелял в него, но ФБР е успяла да го възстанови.

Това не е първи сблъсък между Apple и американските власти около потребителска информация в нейни устройства. След масовата стрелба в Сан Бернардино през 2015, при която имаше много жертви, Apple отказа да осигури достъп до данните в телефона на стрелеца. В крайна сметка правителството плати 1 милион долара на друга компания, която заобиколи криптирането на устройството.

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • За андроида да не говорим. Важи за всяка една марка с пълна сила,не само за "Андроида"...Преди години малка швейцарска фирма създаде телефони сериозно криптирани срещу подслушване-тихомълком я придобиха...Гугъл.
    Спомнете си какво се случи с Блекбъри-страхотни за времето си телефони със сериозно ниво на защита,на много места по света властите на местно ниво ги "баннаха" заради отказа им да съдействат.Да сте виждали на скоро някой с Блекбъри?
    LAODSE
  • За андроида няма нужда от служби [emoji16] и в кварталната бакалия ще го пробият ...


    Sent from my iPhone 11 Pro Max using Tapatalk Pro
    Само на онзи пъпеш елфа престижиото е непробиваемо дори сам не може да си го отключи
    Dan4o13
  • За андроида няма нужда от служби [emoji16] и в кварталната бакалия ще го пробият ...


    Sent from my iPhone 11 Pro Max using Tapatalk Pro
    kanar
  • За андроида да не говорим.
    Dan4o13
  • Абсолютно наивно е да се смята,че властите точно в Сащ ще допуснат потребителски широко достъпни средства за комуникация,без да могат да ги следят,подслушват четат и тн.Независимо дали става дума за продукти на Епъл или друга компания.На времето на Обама службите бяха забранили да ползва айфон заради недостатъчна сигурност,мислите ли че е случайно...И тия смешки за ''атака на Тръмп" срещу Епъл,че той им разчисти де факто пазара като извади голям играч като Huawei от играта с чисто не пазарни методи.Мислите ли,че Агенцията за национална сигурност,дето има бюджет като на някои държави,слухтят като замаяни по целия свят,няма ресурса да сборят някакъв си айфон...За нормалните хора Продуктите на Епъл са достатъчно защитени,със сигурност не са лесно преодолими за службици като родните ама за Сащ или Израел...няма начин.
    LAODSE
  • Споко скоро ще фалират https://www.economic.bg/bg/news/12/shtatskite-indeksi-se-pokachiha-sled-novinata-za-premahvane-na-kitaj-ot-valutnite-manipulatori.html
    Dan4o13
  • -
    npet
  • Нали криптират всички устройства само с един ключ, щото по закон са задължени да го предадат на службите заедно с инструменти за дистанционно администриране. Глей' как ни смятат за маймуни тези мушмуроци.
    A4i
  • Надцених ви, технически не сте грамотни.
    Но поне като не знаете нещо, интернет дава възможност да прочетеш нещо, да научиш нещо.
    Компанията се казва Cellebrite, а продукта им се казва Ufed Premium. Може да има и по нова версия. Може да отключи всеки телефон iOS/ Android и всяка марка.

    Мишо, ти да не мислиш, че това са хора като npet, dan4o13 и kanar-a? Да им дадеш по 20 лева и да ти отключват айфони с icloud от Olx? Те имената дори не могат да си напишат правилно. Toва са хора работещи.за правителства и тайни служби. Едно отключване струва над 15000 долара.
    Не се пъни твоята нокия 1100 ще ти я отключат безплатно
    Dan4o13
  • Ти колко телефона отключи с тази фирма ? В интернет много неща пише но само баламурници като теб вярват на всичко.


    Sent from my iPhone 11 Pro Max using Tapatalk Pro
    kanar
  • Линус Торвалдс се беше пошегувал с тази тема за задна врата в Линукс. Колко се е шегувал, не можем да знаем :)
    https://www.youtube.com/watch?v=7gRsgkdfYJ8
    mishobehar
  • Постнах клипа по случай коментара, че новината трябвала да бъде в рубриката с вицове.

    Всеки отхвърля факта, че е възможно правителството на САЩ да искат от Епъл да отключват телефони, а епъл от своя страна да им отказва.

    Мисълта ми е, че един телефон можеш да отключиш с определени устройства и отнема много време.
    Проблемът се състои в това, че правителството искат от епъл да направят задна врата (back door) в софтуера на телефоните си за да има универсален начин за извличане на информация. Това и бива отказвано.

    Когато е неудобно за правителството, те от своя страна започват някаква тежка пропаганда, че епъл не сътрудничат и т.н.

    Абе гледайте видеото, какво обяснявам - човекът си го е обяснил перфектно.

    Идеята е, че никой, дори епъл не могат да ти отключат телефона ей тъй.

    P.S. - ако все пак някой (по възможност LegolasElf т.к. той твърди, че е елементарно) да даде метод за отключване - и аз мога да позарина с бройки :)
    radko89
  • Да, само че тази услуга сигурно струва няколко милиона долара.

    Наистина дайте ако имате познати да отключват така айфони, ще му дам работа и бройки за шестцифрена сума.. Ще намеря толкова айклаудски и заключени телефони колкото ми кажете.
    mishobehar
  • Може да погледнете ей това клипче:

    [url]https://www.youtube.com/watch?v=Rpz4xaX6YQw&t=536s[/url]

    И пак да говорите ;)
    Нали все пак се имаме за технически грамотни хора?
    Няма непробиваема защита, да не говорим, че израелците го отключиха за 10 минути.
    Даже за 3 сек бъркаш го с твоето престижио
    Dan4o13
  • Е как къде работят във фирмата на легото [emoji1787][emoji16]
    Този андроид корифей им плаща хиляди долари на израелците за да му отключат айфона и после да предостави информацията на ФБР


    Sent from my iPhone 11 Pro Max using Tapatalk Pro
    kanar
  • Бе къде са тия израелци, дето отключват айфони за 10мин? Хахахаха! Явно са някакви скришни тия, само русофилите ги знаят тия врътки, а? :)))
    strikercho
  • -
    npet
  • Може да погледнете ей това клипче:

    [url]https://www.youtube.com/watch?v=Rpz4xaX6YQw&t=536s[/url]

    И пак да говорите ;)
    radko89
  • -
    npet