Ултрабукът HP Elite Dragonfly идва в България

Ултрабукът HP Elite Dragonfly идва в България

Представеният в средата на ноември лаптоп HP Elite Dragonfly ще се продава в България от 1 ноември в мрежата от бизнес партньори на HP. Впечатляващото устройство тежи по-малко от 1 кг (само определени конфигурации) и определено не прилича на бизнес лаптоп, въпреки че е промотирано като такова. Корпусът е изработен от още по-лека магнезиева сплав и е оцветен в тъмносиньо, а освен това има олеофобно покритие против отпечатъци. Компанията посочва, че в компонентите е използвала и рециклирана пластмаса от океана.

Лаптопът има 13.3" сензорен дисплей с full HD и UHD резолюция, който може да се завърти на 360 градуса – по този начин устройството може да се използва по различни начини, а освен това се поддържа и активен стилус. По отношение на процесорите откриваме Intel Core i5 и i7 от 8-о поколение, до 16GB RAM и 256/512 SSD или 1 TB дисково пространство за файлове. Въпреки дебелината на корпуса от 16 мм в него откриваме повече от очакваното портове – 2 х Thunderbolt, 1 х USB 3.1 Gen 1, жак за слушалки и HDMI 1.4.

Над дисплея е поставена 720р камера с опция за покриване и поддръжка за Windows Hello. Устройството има и скенер за отпечатъци до големия тъчпад, a освен това е снабдено с 4 говорителя с технология на Bang & Olufsen. В България ще се предлагат само вариантите с вградени 4G LTE възможности за постоянна връзка с мрежата, а добавените 4х4 антени обещават подобрени скорости на трансфер. HP Elite Dragonfly ще се предлага с дву- и четириклетъчна батерия (38Wh и 56Wh) за автономност съответно до 16.5 и 24.5 часа.

Оферти на деня