Ultratime Zero е нов умен часовник на Xiaomi

Xiaomi обявиха нов механичен умен часовник в своята платформа за продукти, чиято разработка е финансирана от потребителите. Джаджата ще носи името Ultratime Zero и ще предлага изключително семпъл дизайн, който е вдъхновен от слънчевите часовници. Устройството ще има една единствена стрелка и имитиращ мрамор циферблат. Цената, на която ще може да бъде закупен часовникът, е 1080 юана или 160 долара.

Интересното в случая е, че производството е изнесено към компанията Beijing Taihuo Red Bird Technology, а от страна на Xiaomi е само продуктовият дизайн. Циферблатът е с диаметър 42 мм, а целият часовник е с дебелина 8 мм. В циферблата дори е използван истински мрамор, а парчетата са от различни части на света. По този начин всеки отделен часовник ще има абсолютно уникална визия. Корпусът Ultratime Zero е изработен от стомана и според Xiaomi отговаря на всички най-високи стандарти за качество в САЩ и ЕС. Циферблатът пък е покрит с устройчиво на надраскване синтетично сапфирено стъкло.

Източник: GizmoChina

 • Затова се нарича часовник, колко е умен не е релевантно :) Абе и на тези устройства в джоба им викаме телефони, ама телефонията е посто една от десетките функции. ;)
  board
 • Затова се нарича часовник, колко е умен не е релевантно :) Измерва времето, показва датата. За останалото има смартфони и джаджи, носете си тракерите :) Времето си върви без да се съобразява кой какво прави. По соца ми купиха т.нар. електронен с калкулатор (с гумени бутони), и те отпаднаха и бяха забравени.
  n1
 • Ето очевадната разлика между безличните пластмаси и истинските часовници за вечни времена! Да очевидна е, тази истинските се изчерпват само с това да ти показват часа. Което някога май е било важно, ама днес...

  Колкото да часовника от новината, май аз не съм достатъчно умен, да му разбера смисъла :?
  board
 • [url]https://www.dnevnik.bg/photos/2019/03/22/3408448_fotogaleriia_izlojenieto_za_chasovnici_v_bazel_-_luks/?ref=home_layer2[/url]

  Ето очевадната разлика между безличните пластмаси и истинските часовници за вечни времена!
  n1
 • Не бе, трябва да си умен за да разбереш колко часа показва :lol:
  Което всъщност не е сложно, стрелката показва едновременно и часа и минутата - малките точки са през 10 минути така че може да определиш приблизително и минутите.
  AVKansazov
 • Последно механичен ли е или умен? механично се слага, но умно работи
  xdrm
 • Последно механичен ли е или умен?
  texasvalden
 • Този и другите безлични пластмаси направо ще съсипят Baselworld, ама друг път.
  n1
 • И какво му е умното?Мраморът?
  AVKansazov
 • -Колко е часът, бе? -Беш ли мааму....
  torrentor
 • Lenovo настъпиха мотиката с препращането на свръх производството към под изпълнители, дано с Xiaomi не се случи същото и да ги контролират по-добре.
  tzincbg