Услугата Google Allo ще бъде закрита през март

Услугата Google Allo ще бъде закрита през март

Google ще закрият приложението Allo през март следващата година. През последните дни някои потребители, които използват услугата, установиха, че не могат да изпращат съобщения и да използват Google Assistant от Allo. Междувременно в блога на Google се появи и официално съобщение, че поддръжката на приложението ще бъде прекратена през март. Според него компанията е решила да се концентрира върху разработката на Messages и именно поради това се налага и прекратяването на работата по Allo.

Приложението така или иначе беше оставено без особено внимание през последните месеци. Последният му ъпдейт е от януари, а редица бъгове така и не бяха отстранени. Много от функциите му вече бяха добавени и в приложението Messages. Решението вероятно е продиктувано и от сериозната конкуренция при софтуера за незабавни съобщения и съответно трудното набиране на достатъчно голяма потребителска база.

Друг сериозен мотив е навлизането на RCS SMS съобщенията. От официалното съобщение в блога на Google става ясно, че ползвателите на Allo ще могат да експортират своите чатове до март 2019. Компанията ще продължи да развива другото си приложение Duo, което вече получи възможност за оставяне на аудио съобщения, а скоро ще получи и други подобрения.

Източник: Google

  • Даже много се задържа
    milenski73
  • Махат се :) Просто явно зависи от марката :)
    Боби13
  • Тъпото е че тези приложение идват инсталирани и не могат да се махнат ако не си с чист Андроид а сега и ще ги закриват.
    nikito_blend